A Rátonyi Róbert Operettfesztivál a Balatonon! Július 25-én és 26-án operett zengi be egész Balatonalmádit!
2022. július 7.
Újabb két nap a Hungarikum műfaj, a magyar operett bűvöletében! Az országosan egyedülálló, korosztályokon átívelő Rátonyi Róbert Operettfesztivál július 25-én és 26-án – hagyományteremtő jelleggel - Balatonalmádiba költözik! A Veszprémi Petőfi Színház művészei és meghívott vendégei - a veszprémi sikerek után – ezúttal Almádi lakosait és a Balatonra érkező vendégeket kápráztatják el színes, izgalmas, az egész várost átható programokkal! Veszprém városának kiemelt fesztiválján ezúttal sem lesz hiány a felejthetetlen élményekből, valamint az örökzöld operett slágerekből!
A Rátonyi Róbert Operettfesztivál a Balatonon! Július 25-én és 26-án operett zengi be egész Balatonalmádit!
Találkozzunk július 25-én 18 órakor a Wesselényi Strand főbejáratánál, ahol élőzenés, látványos felvonulással zengjük be az egész strandot, melyet a Balatonfüred Város Koncert Fúvoszenekara, Hajmann Péter vezetésével kísér majd! A felvonulás keretében közönségünkkel együtt Almádi főterére érkezünk majd, ahol nagyszabású, élőzenés, szíveket és lábakat egyaránt megdobogtató Nyitóceremóniával várjuk Önöket! Utazzanak el 18.30-tól az operettek világába művészeinkkel, Hirschl Laurával, Módri Györgyivel, Szederjesi Teodórával, Kádár Szabolcs Jánossal, Keller Mártonnal és Kőrösi Csabával! Közreműködnek - Operettgáláink és Operettfesztiváljaink állandó vendégei -, Horváth Elemér Emi és Horváth Péter, A szórakoztató est során bemutatkoznak SzínHázVilág és Carpe Diem! táborosaink is, akik egy meglepetés produkcióval készülnek!

Az ünnepélyes, zenés megnyitót követően, 20:30-tól Huszka Jenő és Martos Ferenc operettjét, a Veszprémi Petőfi Színházban is nagy sikerrel játszott Lili bárónőt láthatják Szederjesi Teodóra és Kádár Szabolcs János főszereplésével, a Kerényi Imre Kult-Magtár szabadtéri színpadán! Fantasztikus előadás, ismert operett slágerek, élőzene, humor, szerelem! Jegyek: https://petofiszinhaz.jegy.hu/program/lili-barono-137634/852235

Július 26-án 12 órától operett zengi be egész Balatonalmádit! Színművészeink kisbuszra szállnak, hogy Balatonalmádi-szerte elvigyék a magyar virtust, a szíveket-lelkeket megdobogtató dallamokat! Figyeljenek és füleljenek, hiszen bárhol találkozhatnak velünk!

16 órától a Wesselényi strandra, a Strand Könyvtár elé invitáljuk a legkisebbeket, ahol művészeink, Módri Györgyi és Máté P. Gábor kalauzolja el a gyermekeket a mesék birodalmába, a sokak által kedvelt Zenekar a gomba alatt, avagy bolyongás az operett erdőben című interaktív mesejátékukkal! Ismerjék meg a tücsök és a hangya történetét, amely sok-sok énekben és táncban bővelkedik! Az előadás ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött!

18 órától kezdetét veszi az Operettcsobbanás a Strand Könyvtárral szembeni patrszakaszon (vitorlás ernyők alatt)! Művészeink gondoskodnak a felfrissülésről és a felhőtlen jókedvről! Fakadjanak dalra, perdüljenek táncra egy-egy fürdőzés között a Wesselényi strandon!

20:30-tól nagyszabású, az operett irodalom színe-javát felvonultató látványos "INDULJUNK VAN EGY HELY..." élőzenés, két felvonásos Operettgálával várjuk Önöket a Kerényi Imre Kult-Magtár szabadtéri színpadán! Fellépnek a Veszprémi Petőfi Színház művészei, valamint Horváth Elemér Emi és zenekara. Nagy örömünkre szolgál, hogy ez alkalommal is vendégül láthatjuk a magyar operett műfaj koronázatlan királynőjét, a Kossuth- és Jászai Mari díjas művésznőt, Oszvald Marikát, aki csodálatos hangjával és személyiségével emeli gálánk fényét! Az est rendezője, Fesztiválunk művészeti vezetője, Keller János színművész. Jegyek: https://petofiszinhaz.jegy.hu/program/elozenes-operettgala-ket-felvonasban-137639/852266

A Balatonalmádi Rátonyi Róbert Operettfesztivál Fesztiváligazgatója Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas, Érdemes művész, művészeti vezetője, Keller János színművész.

Operettfesztiválunkra jegyet váltani online is tudnak: https://www.petofiszinhaz.hu/Jegyinfo/Online-jegyvasarlas vagy a jegyiroda@petofiszinhaz.hu e-mail címen. További információ: 20/772-8200.

Tartsanak velünk július 25-26. között Balatonalmádiban, legyünk együtt részesei a Hungarikum műfaj, a magyar operett varázslatos világának! Várjuk Önöket sok szeretettel a Balatonalmádi Rátonyi Róbert Operettfesztivál minden programján!

Fesztiválunk a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával és velük együttműködve kerül megrendezésre.