Megnyitottuk az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválhoz kapcsolódó, Rátonyi Róbert életútját, személyes tárgyait bemutató kiállítást!
2022. június 14.
Mai napon hivatalosan is megnyitottuk a június 17-19. között megrendezésre kerülő V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválhoz kapcsolódó „Operett… Hangulat… Ezernyi tréfás pillanat…” című tematikus kiállítást, mely fesztiválunk névadójának gazdag életútját mutatja be. A kiállításmegnyitó mellett a Fesztivál süteményét, az Operettkockát, valamint a Veszprémi Petőfi Színház új, hivatalos, ínycsiklandó italát is bemutattuk!
Megnyitottuk az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválhoz kapcsolódó, Rátonyi Róbert életútját, személyes tárgyait bemutató kiállítást!
Az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál idei kiállítása ismét a Színház gyönyörű előcsarnokában került kialakításra, mely az operett koronázatlan királyának állít méltó emléket a gyermek-, felnőttkori és színházi emlékeket idéző képcsarnokkal, valamint személyes leveleinek kiállításával. Az „Operett… Hangulat… Ezernyi tréfás pillanat…” című tematikus kiállítás során nem csak Rátonyi Róbert gazdag életútjával ismerkedhetnek meg a fesztiválra látogatók, de személyes tárgyaival is, mint az elengedhetetlen sétabot, kesztyű és kalap, vagy éppen az öltözőjében használt köntöse és egy kedvelt fellépőruhája, melyek mind-mind megidézik azt a csodát, melyet ő adott az operett műfajnak, a színházi világnak és nem utolsó sorban, csodálatos rendezései által, Veszprémnek! Az egész fesztivál alatt pedig egy négy méteres, Rátonyi Róbertet ábrázoló bábu várja Önöket! A kiállítás június 15-én 9-17 óra között, valamint június 18-án és 19-én 11 órától egészen késő estig tekinthető meg az előcsarnokban! Jöjjenek el, nézzék meg, merüljenek el Rátonyi Róbert emlékei által az operett világában!

Június 17-19. között operett zengi be egész Veszprémet, hiszen a nagyszínpadon, előcsarnokon és a Színházkertben felállított sátron kívül, számos külső, különleges helyszínen várjuk Önöket szakmai beszélgetésekkel, zenés életutakkal és előadásokkal! Találkozhatnak velünk a Schőnig Cukrászdában, akik kifejezetten a fesztiválra készítettek egy ínycsiklandó, habos-gesztenyés-szilva lekváros süteményt, az Operettkockát, melyet a mai naptól meg is kóstolhatnak a cukrászdában! De az Óváros Vendéglő és a Malomkert hangulatos teraszára is elvisszük a Hungarikum műfajt izgalmas beszélgetésekkel és élőzenés előadásokkal! Érdemes lesz kilátogatni a három nap során a Kossuth utcára és az Óváros térre is, ahol élőzenés, operettfergeteggel várjuk Önöket! Különleges zenés utazásra hívjuk Önöket a veszprémi kisvonatra, ahol egy élőzenés, operett dallamokkal színesített utazásban lehet részük! Jegyek már vásárolhatók a Jegyirodában!

„Ez egy olyan ital, amely a kultúrának, a szórakozásnak és a kulturális szórakozásnak is kiváló társa lesz!” – mutatta be Nagy Vince a Veszprémi Petőfi Színház új, hivatalos italát, az Etyeki Kúria frissítő Pláne Frizzante White pezsgőjét, mellyel szintén várjuk Önöket már fesztiválunk alatt is!

Részletes program: https://www.petofiszinhaz.hu/operettfesztival/2022-06-06/Junius-17-19-kozott-varja-az-operett-rajongokat-az-V-Veszpremi-Ratonyi-Robert-Operettfesztival

Külön szeretnénk köszönetet mondani a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak, Ovádi Péter országgyűlési képviselőnek, valamint Porga Gyula Veszprém város polgármesternek, akik mind segítik és támogatják az Operettfesztivál létrejöttét!

Operettcsillagok, élőzenés előadások, nagyoperettek, gyermek- és családi programok! Minden, ami operett! Tartsanak velünk június 17-19. között az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválon!