Soproni sikerelőadással, élőzenés mulatsággal zárul az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál!
2022. június 10.
Zárjuk együtt az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivált színes, tartalmas és izgalmas programokkal! Töltsék a június 19-ét is az operett csodálatos műfajával és felejthetetlen élmények sokaságával! Gyereksziget, GasztrOperett, Mini Vidámpark, élőzenés téravató, gyermekelőadás, érdekes szakmai beszélgetések és zenés életutak, nagyoperett és egy fergeteges Záró operettkarnevál várja az érdeklődőket!
Soproni sikerelőadással, élőzenés mulatsággal zárul az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál!
Délelőtt 11 órától egészen 19 óráig várják a kézműveskedni vágyókat PetőfIfiAkadémistáink a Színházkertben kialakított Gyerekszigeten! Gyöngyfűzés, operett legyező-, kulcstartó-, zászló készítés, színházi toto és megannyi nyeremény, hajfonás, csillámtetkó várja a kicsiket és nagyokat egyaránt! Ne hagyják ki Mini Vidámparkunkat sem, ahol óriáskerék, célbadobó, körhinta és ugrálóvár várja a Fesztiválra érkezőket!

Operettfesztiválunk egész területén várják a falatozni vágyókat, tematikus, ínycsiklandó kínálattal a GasztrOperett standjai, délelőtt 11 órától egészen 23 óráig!

Ábrahám Pál tér Veszprémben! Téravató zenés operett percek Ábrahám Pál dalaiból 12.30-tól az Óváros téren! Találkozzunk 12.15-kor Veszprém egyik legnevesebb terének elején és nevezzük át együtt egyik nagy operettszerzőnkről! A rendkívüli, fergeteges téravató hangulatát Horváth Elemér Emi és Horváth Péter élőzenés kísérete, valamint a Veszprémi Petőfi Színház művészei és Nikita Braga szolgáltatják!

14 órai kezdettel hívja egy vidám, zenés délutánra az ifjú nézőket Módri Györgyi és Máté P. Gábor Zenekar a gomba alatt, avagy bolyongás az operetterdőben című meséjükkel a Színházkert sátrában. A mesére jegyet is tudnak váltani, de ne feledjék, Mesebérletünket sem, mely az Operettfesztivál három színes, vidám, csodálatos meséjére kínál extra kedvezményes belépést!

15 órától a kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, Benkő Péter mesél az operett koronázatlan királyához fűződő barátságáról, emlékeiről a Malomkert teraszán. Rátonyi Róbert nagyszerű alakításai mind a mai napig élénken élnek bennünk, ez alkalommal viszont egy olyasvalaki osztja meg a hallgatósággal történeteit, aki számtalan alkalommal állhatott egy színpadon a legendás operettcsillaggal. Az izgalmas beszélgetést Színházunk igazgatója, a Jászai Mari-díjas Érdemes művész, Oberfrank Pál és az operett műfaj egyik legnagyobb tudója, az újságíró-szerkesztő Nemlaha György vezeti majd. A kora délutáni programon egy hűsítő, finom Operettkoktéllal várjuk Önöket!

16 órai kezdettel hangulatos Színházkertünk sátrában a veszprémi születésű és a Veszprémi Petőfi Színház színpadán számos alkalommal fellépett primadonna, Szóka Júlia zenés életútját hallgathatják meg az érdeklődők. A zenés beszélgetés során – melyet Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser vezet - bemutatkozik a művésznő egyik tanítványa, Takács Máté Barnabás, zongorán pedig Veszprémi Petőfi Színház zenei vezetője, Óhidi Levente kíséri majd a sok-sok emléket felidéző programot.

Repüljünk együtt a múltba egy pohár bor társaságában, Kamarás Iván Jászai Mari-díjas színművésszel a Malomkert teraszán! A 17 órától kezdődő Egy fess pesti este zenés előadás során a művész és zenekara a legnagyobb klasszikus magyar mozi slágereit hozza el nekünk, miközben megosztja velünk a színész öltözők és művész büfék féltett titkait, kincseit. Olyan kulisszatitkokat tudhatunk meg, amiket egy életrajzi könyvben sem olvashatunk!

19 órakor a Soproni Petőfi Színház vendégjátékát a Bál a Savoyban című revü operettet tekinthetik meg a Veszprémi Petőfi Színház színpadán, Béres László rendezésében! Kedves Közönségünk! Szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy a Bál a Savoyban operett hetek óta teltházas előadás, így arra jegyet váltani már nem tudnak!

Az előadás után sem hagyjuk Önöket operett nélkül, ugyanis a Dísztéren a Príma-díjas Kalló Zoltán és zenekara szólaltatja a legismertebb és legszeretettebb operett dallamokat! „Lehet Ön is primadonna, lehet Ön is bonviván!” Élőzene, közös éneklés, tánc, megannyi meglepetés és nyeremény… egy fergeteges operettkarnevállal zárjuk az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivált!

Operettfesztiválunk harmadik napjának eseményeire online is tudnak jegyet váltani: https://www.petofiszinhaz.hu/Jegyinfo/Online-jegyvasarlas . További információ: 20/772-8200 vagy jegyiroda@petofiszinhaz.hu . A Fesztiválra extra kedvezményes bérleteket is tudnak váltani!

Fesztiválunk programjáról bővebben: https://www.petofiszinhaz.hu/operettfesztival/2022-06-06/Junius-17-19-kozott-varja-az-operett-rajongokat-az-V-Veszpremi-Ratonyi-Robert-Operettfesztival

Találkozzunk, kezdjük és zárjuk közösen ezt az országosan egyedülálló, korosztályokon átívelő, nemzetközi fesztivált! Várjuk Önöket június 17-19. között, ünnepeljük együtt ezt a csodálatos műfajt!

Fesztiválunk a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával és velük együttműködve kerül megrendezésre.