Egész Veszprémet magával ragadja az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál második napja!
2022. június 9.
Június 18-án, az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál második napján Veszprém-szerte műsorokkal készülünk! Élőzenés utcaavatás, OperettVonat, interaktív mesejátékok, zenés életutak és történetek, szakmai beszélgetések, és Sissi, a magyar királyné nagyoperett várja az operett műfaj rajongóit!
Egész Veszprémet magával ragadja az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál második napja!
Június 18-án 11 órától egészen 20 óráig várja a kicsiket és kézműveskedni vágyókat a Gyereksziget a Színházkertben, ahogy a Fesztivál egész területén a különleges kulináris élményeket kínáló GasztrOperett standok egyaránt! Ne hagyják ki Mini Vidámparkunkat sem a Színházkertben, ahol óriáskerék, körhinta, ugrálóvár és célbadobó várja az odaérkezőket!

Kálmán Imre utca Veszprémben! Találkozzunk június 18-án 10.45-kor a Kossuth utca alján (a Hangvillával szemben lévő oldalon) és nevezzük át együtt Veszprém gyönyörű, operettbe öltözött főutcáját az egyik legnagyobb operettszerzőnkről, Kálmán Imréről! Zenés utcaavató Horváth Elemér Emi és Horváth Péter élőzenés kíséretével, illetve a Veszprémi Petőfi Színház művészeivel és a veszprémi közönség által is kedvelt, Nikita Bragával!

Déltől operett zengi be egész Veszprémet! Zenés összeállítás Veszprém utcáin OperettVonattal! Egy különleges utazásra hívjuk Önöket, mely során nem csak városunkban gyönyörködhetnek, de kedvenc operett dalaikat meghallgathatják élőben a Veszprémi Petőfi Színház művészeinek előadásában! A rendkívüli, zenés városnézésre jegyet váltani Jegyirodánkban (H-P: 9-17) és Kossuth utcai VIP pavilonunkban (H-P: 10-16, Szo: 10-13) is tudnak!

Fesztiválunk második napján két mesejátékkal is várja a kicsiket és nagyokat egyaránt Tűzkő Sándor és Nyáry Bernadett a Színházkertünkben felállított sátorban! 14 órától a Kerek kő című interaktív mesejátékot, 16 órától pedig A só ősbemutatót láthatják Sanyi, Én és a Gyerekek előadásában! Vidám, nyári délután Meseországban! A mesékre jegyet is tudnak váltani, de ne feledjék, Mesebérletünket sem, mely az Operettfesztivál három színes, vidám, csodálatos meséjére kínál extra kedvezményes belépést!

A mindig bájos és mosolygós, az operett műfaj koronázatlan királynője, Oszvald Marika történetével ismerkedhetnek meg 15 órától a Schőnig Cukrászda teraszán, egy finom Operettkocka társaságában! A beszélgetés során – melyet Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser vezet – pár operett nótát is elhoz a közönségnek a művésznő!

16.30-tól az 1940-50-es évek egyik legismertebb bonvivánjának, Sárdy János életébe, pályafutásába nyerhetünk betekintést Derzsi György színművész előadásában. A Szerelmem, Sárdy egy nagymama titkos naplóján keresztül vezet el minket a sikeres operetténekes világába. Az időutazás helyszíne a Belváros szívében található Óváros Vendéglő, ahol egy hűsítő pohár borral várjuk Önöket!

Egy vérbeli bonviván érkezik hozzánk Németországból a Veszprémi Petőfi Színházba! Tartsanak velünk 18 órától előcsarnokunkban, ahol egy izgalmas beszélgetést hallgatnak meg a magyar származású Bajor Ferenccel, azaz Ferry Seidl-lel! Merüljenek el az operett és Rátonyi Róbert világában a művész kalauzolásával! Zongorán közreműködik Dénes István Liszt Ferenc-díjas karmester, zeneszerző és zongoraművész. A beszélgetést Színházunk igazgatója, Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas, Érdemes művész vezeti. A program ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, melyet a 20/772-8200-as telefonszámon vagy a jegyiroda@petofiszinhaz.hu e-mail címen tudnak megtenni!

20 órától a nagyszínpadon a Monarchia Operett társulatát köszönthetjük, akik a csodálatos, Sissi, a magyar királyné élőzenés nagyoperettet hozzák el a veszprémi közönségnek és az idelátogató operett rajongóknak! Az előadás a Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas, Kiváló művész, Kerényi Miklós Gábor rendezésében került színpadra. Kedves Közönségünk! Szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy a Sissi, a magyar királyné operett hetek óta teltházas előadás, így arra jegyet váltani már nem tudnak!

Operettfesztiválunk második napjának eseményeire online is tudnak jegyet váltani: https://www.petofiszinhaz.hu/Jegyinfo/Online-jegyvasarlas További információ: 20/772-8200 vagy jegyiroda@petofiszinhaz.hu . A Fesztiválra extra kedvezményes bérleteket is tudnak váltani!

Fergeteges, élményteli, Veszprém-szerte szíveket-lábakat megdobogtató, rendkívüli és országosan egyedülálló operettkoktélok, szakmai beszélgetések várják az érdeklődőket Fesztiválunk második napján is!

Fesztiválunk programjáról bővebben: https://www.petofiszinhaz.hu/operettfesztival/2022-06-06/Junius-17-19-kozott-varja-az-operett-rajongokat-az-V-Veszpremi-Ratonyi-Robert-Operettfesztival

Találkozzunk június 17-19. között az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválon! Ne maradjanak le erről a különleges három napról! Váltsák meg még ma jegyeiket, vagy Fesztiválbérleteiket!

Fesztiválunk a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával és velük együttműködve kerül megrendezésre.