Látványos, nagyszabású, országosan egyedülálló attrakciókkal indul az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál!
2022. június 8.
Június 17-én kezdetét veszi nagyszabású, országosan egyedülálló V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál! Vidám Gyereksziget megnyitóval, sok-sok ajándékkal, a hagyományossá vált élőzenés Fesztiválindító, az egész várost magával ragadó felvonulással és cirkuszművészettel, színházzal, zenével, tánccal teli, szabadtéri Nyitóceremóniával, valamint egy izgalmas, szakmai beszélgetéssel várjuk Önöket Fesztiválunk első napján!
Látványos, nagyszabású, országosan egyedülálló attrakciókkal indul az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál!
Június 17-én 14 órakor rendhagyó, vidám, zenés és sok meglepetést ígérő Gyereksziget megnyitóval várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt a Színházkertben! A három nap során PetőfIfiAkadémistáink sétapálca, operettfejdíszek, színpadi makettek, legyezők készítésével, hajfonással, gyöngyfűzéssel, csillámtetkóval várják a kézműveskedni vágyó ifjú közönséget! Érdemes lesz velünk tartani, hiszen nem csak Operettfesztiválos lufit nyerhetnek az odaérkezők, de megnyitjuk Fesztiválunk Mini Vidámparkját is, ahol óriáskerék, ugrálóvár, célbadobó és körhinta is várja a gyermekeket és gyermeklelkű felnőtteket!

Tematikus ételekkel, bőséges kínálattal várják Önöket a Fesztivál egész területén 14 órától egészen 20 óráig a GasztrOperett standjai!

Találkozzunk 18.30-kor a Veszprémi Ifjak Pontján a Kossuth utca szívében, ahol élőzenés műsorral készülünk Veszprém város lakóinak és az idelátogató kedves vendégeknek! A Fesztiválindító programot követően is tartsanak velünk és vonuljunk le együtt élőzenés kísérettel, valamint operett műsorokkal Veszprém legkülönlegesebb helyszínein az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál fő helyszínére, a Színház előtti Dísztérre!

Cirkuszművészet, élőzene, tánc, nemzetközi szólisták, színház, operett minden mennyiségben! 20 órai kezdettel hagyományos, nagyszabású, látványos Nyitóceremóniánkkal várjuk Önöket! A fergeteges hangulatról a Veszprémi Petőfi Színház művészei, vendégművészeink, fúvószenekar, tánccsoport, valamint a lehengerlő cirkuszművészet képviselői gondoskodnak! A Nyitóceremónia házigazdája Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas, Érdemes művész; szerkesztő-rendező, konferanszié Keller János színművész. Estünk díszvendége a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas Szinetár Miklós, akivel az előadást követően egy rendkívül izgalmas, érdekfeszítő beszélgetést hallgathatnak meg a Színház előcsarnokában. A szakmai beszélgetés során többek között szó lesz az operett titkairól, műfajáról, legnagyobbjairól és Kálmán Imre nagysikerű operettjéről, a Csárdáskirálynőről is. Az eseményt Színházunk igazgatója, Oberfrank Pál vezeti.

A Nyitóceremóniára vásárolt jegyek az azt követő beszélgetésre is érvényesek! Jegyek: https://petofiszinhaz.jegy.hu/program/v-veszpremi-ratonyi-robert-operettfesztival-nyitoceremonia-135768/829516 . További információ: 20/772-8200 vagy jegyiroda@petofiszinhaz.hu. A Fesztiválra extra kedvezményes bérleteket is tudnak váltani!

Fesztiválunk programjáról bővebben: https://www.petofiszinhaz.hu/operettfesztival/2022-06-06/Junius-17-19-kozott-varja-az-operett-rajongokat-az-V-Veszpremi-Ratonyi-Robert-Operettfesztival

Találkozzunk június 17-19. között az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválon! Ünnepeljük együtt a szíveket-lábagat megdobogtató, csodálatos műfajt, a magyar operettet!

Fesztiválunk a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával és velük együttműködve kerül megrendezésre.