Június 17-19. között várja az operett-rajongókat az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál!
2022. június 6.
2022. június 17-19. között ismét megrendezésre kerül a Veszprémi Petőfi Színház szervezésében a Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál! Hagyományainkhoz hűen idén is sok-sok izgalmas operett előadással, Veszprém-szerte zenés programokkal, vidámparki attrakciókkal, szakmai beszélgetésekkel, interaktív gyermek előadásokkal, tematikus ételekkel, finomságokkal teli GasztrOperett standokkal és megannyi meglepetéssel készülünk! Egy Fesztivál, mely korosztályokon átívelő szórakozási lehetőséget nyújt! Várunk mindenkit szeretettel a legkisebbektől a legnagyobbakig!
Június 17-19. között várja az operett-rajongókat az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál!
Idén már ötödik alkalommal változtatják az operettcsillagok, Színházunk művészei és meghívott vendégművészeink az operett fellegvárává Veszprém városát! Igazán büszkék vagyunk Fesztiválunkra, hiszen nem csak emberek ezreit vonz ország-szerte és határon túlról, de 2022. évtől Veszprém város kulturális életének kiemelt rendezvényévé választották!

A Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál célja a Hungarikumnak is választott műfaj ápolása, minél szélesebb körben való megismertetése, igazi nyári, közös családi kikapcsolódás biztosítása minden korosztály számára! Az országosan is egyedülálló összművészeti, kulturális, az operett műfajába bevezető Fesztivál mindhárom napon érdekes, színes programokkal várja Önöket 2022-ben is!

Mindennap várja a kicsket és nagyokat egyaránt a Gyereksziget a Színházkertben, ahol kézműveskedésre, színpadi makett-, operettfejdíszek-, zászlók készítésére lesz lehetőség, de ismét megtelik kulináris élvezetet nyújtó, tematikus ételeket kínáló GasztrOperett standjaival a Fesztivál egész területe! Ne hagyják ki vidámparki attrakcióinkat se, üljenek fel az óriáskerékre és a körhintára, nyerjenek értékes ajándékokat a célbadobó standnál, sőt még ugrálóvár is várja a kicsiket!

Hagyományosan fergeteges és nagyszabású felvonulással, parádés Nyitóceremóniával nyitjuk meg Fesztiválunkat, melynek díszvendége Szinetár Miklós Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló művész, akivel a Fesztiválnyitó után érdekes beszélgetést hallgathatunk meg az operettről, operettcsillagokról és a nagysikerű Csárdáskirálynőről! Kivételes zenei élményt nyújtanak a város különböző pontjain felcsendülő, fülbemászó, magával ragadó, könnyed operettkoktélok! Tartsanak velünk utca- és téravatónkon, szálljanak fel az OperettVonatra, ünnepeljük együtt ezt a csodálatos műfajt! Ismét találkozhatnak az operett koronázatlan királynőjével, a tündöklő operettcsillaggal, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Oszvald Marikával, de megismerkedhetünk Szóka Júlia az 1998-ban az Év Primadonnája díjat elnyert művésznő életútjával is. A fellépők sorát ékesíti többek között, Benkő Péter, akivel Rátonyi Róbertről fogunk beszélgetni a Malomkert teraszán; Kamarás Iván, aki egy múltba repítő zenés esttel várja az érdeklődőket szintén a Malomkertben és Derzsi György, aki egy zenés történetet hoz el az Óváros étterembe. Operettkockával, frissítő pohár borokkal, Operettkoktéllal és megannyi meglepetéssel várjuk Önöket! Velünk tartanak idén is Operettgáláink állandó fellépői, Horváth Elemer Emi és Horváth Péter, valamint pezsgő Operettkarnevállal zárjuk Fesztiválunkat a Dísztéren a Príma-díjas Kalló Zoltán és zenekara kíséretében! Az Operettfesztivál mindhárom napján közreműködnek a Veszprémi Petőfi Színház művészei!

Két élőzenés nagyoperettel is készülünk idén, így lesz látható a Monarchia Operett nagy sikernek örvendő Sissi, a magyar királyné című operettje Kerényi Miklós Gábor, Kossuth- és Erkel Ferenc díjas, Kiváló művész rendezésében, valamint a Soproni Petőfi Színház Bál a Savoyban című, nemrégiben bemutatott siker operettje, Béres László rendezésében.

Gyermekprogramban sem lesz hiány, hiszen három interaktív, zenés mesejátékkal várjuk a kicsiket és nagyokat!

A Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál Fesztiváligazgatója Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas, Érdemes művész, művészeti vezetője, Keller János színművész.

A jegyértékesítés elindult, a jegyek rohamosan fogynak! Ne maradjanak le a nyár egyik legnagyobb Fesztiváljáról, váltsák meg jegyeiket, vagy válasszanak extra kedvezményes Fesztiválbérleteinkből! További információ: 20/772-8200 vagy jegyiroda@petofiszinhaz.hu

Tartsanak velünk június 17-19. között! Élvezzük együtt a kellemes nyári időben a Hungarikum műfajt, az operettet! Felejthetetlen élmény, kulturális kikapcsolódás, élőzene, operett minden mennyiségben! V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál!

Fesztiválunk a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával és velük együttműködve kerül megrendezésre.