Operettpezsgés a IV. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál második napján
2021. június 12.
Operettpezsgéssel Veszprémben meglepetés helyszíneinkkel, interaktív, zenés, táncos gyermek előadással, operett-összeállításokkal és a Békéscsabai Jókai Színház gálájával vártuk a IV. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál második napján a Veszprémi lakosokat és a műfaj kedvelőit!
Operettpezsgés a IV. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál második napján
Utazó színházunkkal jártuk be Veszprém város legkülönfélébb helyeit, hogy elvigyük a Hungarikummá is választott, csodálatos műfajt, melyre minden magyar embernek megmozdul a lába: a magyar operettet! Élő zenés operett-összeállítással vittük el Veszprém-szerte a IV. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál hangulatát. A feltöltő, szórakoztató műsorban közreműködtek Módri Györgyi, Hirschl Laura, Horváth Csenge, Kőrösi Csaba, és Keller Márton a Veszprémi Petőfi Színház színművészei. Az élő zenét biztosította zongorán és hegedűn - Operettgálánk zenei alapját adó - Horváth Elemér Emi és Horváth Péter.

Legifjabb veszprémi közönséget szabadtéren, a mindenki által kedvelt és szívesen látogatott Kolostorok és kertekben várta a Veszprémi Ifjúsági Táncegyüttes, valamint Vizeli Bálint és zenekarának közös produkciója, A csillagszemű juhász zenés, táncos interakítv meséje. A csodálatos színházkertünkben felállított rendezvénysátorban pedig olyan kiváló művészek fogadták operett-összeállításukkal a nézőket, mint a Déryné-díjas operett primadonna Nagy Ibolya, valamint a veszprémi közönség által ismert és kedvelt Buch Tibor. Nóta és Operettvarázs zenei közreműködői Ifj. Berki Béla prímás és zenekara.

Az esti gála előtt pedig művészeink - Hirschl Laura, Horváth Csenge, Keller Márton, Pásztor Márk és Kulcsár-Székely Attila - fogadták Csak egy kis csepp operett zenés, táncos produkciójukkal a fesztivál vendégeit,kiket zongorán Óhidi Levente kísért. „Szerettük volna, ha ezekkel a dalokkal át tudnánk Önöknek adni mi az igazi szerelem, vágyakozás, boldogság.” - nyitotta meg a műsort a fesztivál művészeti vezetője, Keller János. Hagyományainkhoz híven idén is bemutatkozott Operettfesztiválunkon egy vidéki színház.

A Békéscsabai Jókai Színház egy fergeteges operettgálával érkezett a veszprémi közönséghez. Operettfergeteg a Viharsarokból című estjük során Nemzeti összetartozás évad-nevükhöz hűen a Viktória operettből hoztak el részleteket, mely mellett felcsendültek a Bál a Savoyban és a Hawaii rózsái című előadásokból is dalok. „Nagyon fontos, hogy a vidéki megyeszékhelyeken lévő színházak jó és szoros kapcsolatot ápoljanak egymással, a távolságoktól függetlenül. Nagyon örülünk, hogy itt lehetünk! Jó szórakozást kívánok Önöknek!” - nyitotta meg az esti programot a Jászai Mari-díjas Seregi Zoltán a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója és a gálaműsor rendezője. 

Nem tudunk elég hálásak lenni Veszprémnek, hogy a IV. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál második napját is ennyien velünk töltötték akár a tereken, parkokban, akár a színházkertben, vagy éppen a Színház előtti téren! Köszönjük, hogy velünk vannak!

Tartsanak velünk június 13-án, fesztiválunk záró napján is! Délben egész Veszprémet bejárják nyitott kisbuszunkkal és operettműsorunkkal a Veszprémi Petőfi Színház művészei, 14.30-tól pedig ismét legifjabb nézőinket várjuk egy nagyon különleges helyszínen a Veszprémi Állatkertben, ahol Nyáry Bernadett és Tüzkő Sándor közreműködésével két mesével is készülnek, A sündisznóval és Bárány Boldizsárral. 15 órától a Schőnig Cukrászdában várjuk az érdeklődőket - Generációk találkozása beszélgetés során Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser vendége két igazi operett-tudó lesz, Nemlaha György és Győry Zsombor személyében. 16.30-tól ismét egy beszélgetésre invitáljuk Önöket, Oberfrank Pál, Színházunk igazgatója látja vendégül Balász Péter Kossuth- és Jászai Mari-djías színművészt a Hotel Historia Malomkert teraszán. Este 20.30-tól pedig az elmaradhatatlan záró operettgálánkra várjuk Önöket a gyönyörű Veszprémi Várba!

A IV. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál VESZPRÉM-SZERTE!A IV. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál második napjának teljes programja: https://www.petofiszinhaz.hu/operettfesztival/2021-06-06/Harom-csodalatos-nap-fantasztikus-elmenyekkel  

Hogy Veszprém városának ajándékba tudjuk adni a IV. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivált, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. támogatásával valósulhatott meg.

IV. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválunk második napjáról további képeket galériánkban nézhetik meg: https://www.petofiszinhaz.hu/Galeria/IV-Veszpremi-Ratonyi-Robert-Operettfesztival-II-nap