Zenés felvonulással és nagyszabású műsorokkal vette kezdetét a IV. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál
2021. június 11.
Kossuth utcát bezengő fesztiválindító VIP műsorral, zenés felvonulással, és nagyszabású, ünnepélyes Nyitóceremóniával kezdődött meg a IV. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál! Idén június 11-13. között egész Veszprém operettől pezsgő, élettel teli fesztiválvárossá változik!
Zenés felvonulással és nagyszabású műsorokkal vette kezdetét a IV. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál
„Nagy örömünkre szolgál, hogy egy ilyen nehéz helyzet után meg tudtuk rendezni Operettfesztiválunkat ilyen különleges módon. Különleges hiszen, a célunk, hogy az operett műfaját a három nap során elvigyük Veszprém-szerte olyan különös és meglepetés helyekre, ahol még soha nem csendült fel a Hungarikum műfaja, a magyar operett!” - nyitotta meg a IV. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivált, Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser a Kossuth utcai VIP pavilon előtt. A színes fesztiválindító program után a közreműködőkkel és nézőinkkel együtt vonultunk le a Kapuvári-ház és a Megyeház tér erkélyéhez, ahol Hirschl Laura, Keller Márton, Szóka Júlia, illetve Horváth Elemér Emi és Horváth Péter zenészek szórakoztatta a közönséget. Színes műsorunkban közreműködtek a Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara Hégely Ákos vezetésével, Színházunk színművészei Módri Györgyi és Kőrösi Csaba,, Lukács Anita és  Vadász Zsolt színművészek, a Bonita Sporttánc egyesület, a Veszprémi Ifjúsági Táncegyüttes, valamint Vizeli Bálint és zenekara. 

A zenés felvonulást követően a dísztéren szabadtéri büfénkkel vártuk a menettel érkezőket. 20 órától pedig szabadtéri nézőterünkön, biztonságban egy nagyszabású, ünnepélyes, látványos, a Veszprémi Petőfi Színház kiváló művészei mellett megannyi ismert operett csillagot, zsonglőrt, artistaművészeket, táncosokat és zenészeket felvonultató Nyitóceremóniával kápráztattuk el a közönséget. Hálásak vagyunk, hogy előadásunk során szeretett közönségünk mellett köszönhettük Porga Gyula polgármester urat, Dr. Navracsics Tibor kormánybiztost és Ifj. Rátonyi Róbertet. „Számunkra is fontos, az EKF2023 programsorozatába beleivódjon az Operettfesztivál, hiszen ez egy olyan örökség, ami közel áll Veszprém város lakóinak szívéhez. Jó szórakozást, kellemes kikapcsolódást kívánok!” - nyitotta meg az estet Dr. Navracsics Tibor kormánybiztos. Az est házigazdája Színházunk igazgatója, Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas, Érdemes művész és Keller János a fesztivál művészeti vezetője és a Vörösmarty Színház művésze.

Nyitóceremóniánk díszvendége Galambos Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló művész, a Budapesti Operettszínház, a József Attila Színház és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, ki bár nem tudott részt venni fesztiválunk nyitó napján, de üzenettel kedveskedett a veszprémi közönségnek, melyben boldogan idézte fel az operett koronázatlan királyával, Rátonyi Róberttel közös, feledhetetlen munkáit.

Holnapi napon is folytatódik Operettfesztiválunk! 12 órától érdemes lesz figyelni, ugyanis „Ahol látja az operett bábukat, ott a IV. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztvált is megtalálja!”! 16 órától a Kolostorok és kerteknél a Veszprémi Ifjúsági Táncegyüttes, valamint Vizeli Bálint és zenekarának közös produkciója, A csillagszemű juhász interakítv mese várja legifjabb nézőinket. 17.30-tól a gyönyörű színházkertben felállított rendezvénysátorban - a veszprémi közönség által kedvelt és Operettfesztiválunk állandó vendége - Buch Tibor színművész és Nagy Ibolya Déryné-díjas operett primadonna várja Önöket Nóta és operettvarázs című összeállításukkal, 19 órától pedig a Veszprémi Petőfi Színház művészei készülnek Csak egy kis csepp operettel. 20 órától pedig a dísztéren bemutatkozik a Békéscsabai Jókai Színház operettgálájukkal - Operettfergeteg a Viharsarokból!

Köszönjük, hogy ennyien velünk tartottak a IV. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál nyitónapján! Öröm volt látni, ahogy élettel telik meg a VIP pavilonunk előtti tér, illetve díszterünk! Hálásak vagyunk, hogy a helyzet is engedte, hogy ismét szeretett közönségünkkel lehessünk és együtt ünnepelhessük az operett műfaját!

Tartsanak velünk június 12-én és 13-án is! Operett feltöltéssel várjuk Veszprém város lakosait!

A IV. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál második napjának teljes programja: https://www.petofiszinhaz.hu/operettfesztival/2021-06-04/Operettek-buvoleteben  

A IV. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál második napjának teljes programja: https://www.petofiszinhaz.hu/operettfesztival/2021-06-06/Harom-csodalatos-nap-fantasztikus-elmenyekkel  

Hogy Veszprém városának ajándékba tudjuk adni a IV. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivált, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. támogatásával valósulhatott meg.

IV. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválunk nyitónapjáról további képeket galériánkban nézhetik meg: https://www.petofiszinhaz.hu/Galeria/IV-Veszpremi-Ratonyi-Robert-Operettfesztival-I-nap