Operettek bűvöletében
2021. június 4.
A IV. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál második napján is operett feltöltéssel várjuk Veszprém város lakosait!
Operettek bűvöletében
Június 12-én délben indulunk útnak Operettpezsgésünkkel
és élő, utazó színházunkkal, hogy egész Veszprémnek elvigyük az operett irodalom legjavát zenés műsorunk keretében. Különböző és váratlan meglepetéshelyszíneken találkozhatnak velünk! „Ahol látja az operett bábukat, ott a IV. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztvált is megtalálja”. A város különféle pontjaira kitelepülő műsorban közreműködnek a Veszprémi Petőfi Színház művészei, valamint Horváth Elemér Emi és Horváth Péter.

16 órától a családok által is kedvelt, Kolostorok és kertek helyszínére érkezik fesztiválunk, ahol a kicsiket és nagyokat egyaránt várjuk a mindenki által ismert Csillagszemű juhász című interaktív, zenés-táncos mesével! Az előadás a Veszprémi Ifjúsági Táncegyüttes, valamint Vizeli Bálint és zenekarának közös produkciójában látható.

17.30-tól gyönyörű színházkertünkben felállított rendezvénysátorban - a veszprémi közönség által kedvelt és Operettfesztiválunk állandó vendége - Buch Tibor színművész és Nagy Ibolya Déryné-díjas operett primadonna várja Önöket Nóta és operettvarázs című összeállításukkal. Közreműködik Ifj. Berki Béla prímás és zenekara. Az előadás megtekintése regisztrációhoz kötött!

Operettvarázsunkat követően 19 órától a színházkertben a Veszprémi Petőfi Színház művészei – Horváth Csenge, Kulcsár-Székely Attila, Pásztor Márk, Hirschl Laura és Keller Márton - Csak egy csepp kis operett műsorukkal kápráztatják el a nagyérdemű közönséget. Zongorán közreműködik – Társulatunk tagja – Óhidi Levente. Az előadás megtekintése regisztrációhoz kötött!

IV. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál második napjának zárásaként bemutatkozik a dísztéren felállított szabadtéri színpadán a Békéscsabai Jókai Színház. Operettfergeteg a viharsarokból című gálaestjükön Ábrahám Pál fantasztikus műveiből - mint Viktória, Bál a Savoyban, Hawaii rózsája - csendülnek fel részletek. Az est rendezője a Jászai Mari-díjas Seregi Zoltán, közreműködők pedig Vörös Edit, Steinkohl Erika, Nádra Kitti, Domoszlai Sándor, Puskás Dániel, Bozsó József, Szolnoki Tibor Jászai Mari-díjas színművészek, valamint a Békéscsabai Jókai Színház tánckara. Az előadás megtekintése regisztrációhoz kötött!

A fesztivál programjai, előadásai ingyenesek, de a közreműködők és résztvevők biztonsága érdekében a részvétel – korlátozott nézőszám mellett - regisztrációhoz kötött! Idén is különböző színű karszalagokkal lesz lehetőségük részt venni a nézőknek az eseményeken. Kérjük, hogy regisztrációs szándékukat az előadások előtt – legkésőbb 48 órával - jelezzék a regisztrációs telefonszámunkon: 20/772-8200 vagy személyesen a Jegyirodánkban (H-P: 9-17), a Színházkerthez – és faházba – kihelyezett Jegyirodánkban (H-P: 10-16) és Kossuth utca szívében található VIP pavilonunkban (H-P: 10-16, Szo: 10-13).

A teljes programért és további információkért látogassanak el a Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál Facebook oldalára és weboldalára ( https://www.petofiszinhaz.hu/operettfesztival ), és kövessék figyelemmel a rendezvénnyel kapcsolatos híreinket!

Hangolódjanak velünk továbbra is, mi már nagyon várjuk a találkozást!

A Veszprémi Petőfi Színház minden helyzetben közösségben a közönséggel!

Hogy Veszprém városának ajándékba tudjuk adni a IV. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivált, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. támogatásával valósulhatott meg.