Már nem kell sokat várnunk…
2021. június 3.
VESZPRÉMÉRT VESZPRÉMNEK A VESZPRÉMI PETŐFI SZÍNHÁZTÓL! Izgalmas jövő hét elé néz a Veszprémi Petőfi Színház, hiszen június 11-13. között – a közreműködők és a résztvevők teljes biztonsága mellett – tartjuk meg IV. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválunkat, melyre már nagyon várjuk Önöket!
Már nem kell sokat várnunk…
Idén június 11-13. között egész Veszprém operettől pezsgő, élettel teli fesztiválvárossá változik!

A „Maradj otthon majd mi megyünk!” programjaink és utca karneváljaink alkalmával már jól ismert és kedvelt Kossuth utcai VIP pavilonunknál indítjuk útnak IV. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválunkat. A szórakoztató operett-összeállítás után lovas-hintós zenés felvonulással együtt érkezünk meg gyönyörű városunk díszes és különleges erkélyeihez, ahol ifjú tehetségeink és művészeink, Hirschl Laura és Keller Márton, valamint a csodálatos Szóka Júlia és – az Operettgálánk zenei kísérői – Horváth Elemér Emi és Horváth Péter kápráztatja el a közönséget a magasból. Természetesen idén sem maradhat el látványos, nagyszabású, ünnepélyes Nyitóceremóniánk a Színház előtti dísztéren, ahol Színházunk művészei mellett megannyi ismert és neves csillaggal, zenésszel és artistaművésszel találkozhatnak a műfaj kedvelői.

Nyitóceremóniánkon köszöntő beszédet mond Dr. Navracsics Tibor kormánybiztos, házigazdaként pedig a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas, Érdemes művész, valamint a fesztivál művészeti vezetője, Keller János – a Vörösmarty Színház színésze - fogadja a közönséget. Díszvendégként egy olyan primadonnát köszönthetünk, akinek neve egybeforrott az operett műfajával: vendégünk Galambos Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló művész, a Budapesti Operettszínház, a József Attila Színház és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. A látványos program számos meglepetéssel, magyar virtussal, igazi fesztiválindító attrakcióval várja a nézőket. Az előadás megtekintése regisztrációhoz kötött!

A IV. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivállal egyidejűleg és annak részeként a V-BUSZ Kft. járatain operett csillagok portré kiállítását tekinthetik meg Veszprém-szerte, így ha máskor nem is, most igazán érdemes busszal érkezni!

A fesztivál programjai, előadásai ingyenesek, de a közreműködők és résztvevők biztonsága érdekében a részvétel – korlátozott nézőszám mellett - regisztrációhoz kötött! Idén is különböző színű karszalagokkal lesz lehetőségük részt venni a nézőknek az eseményeken. Kérjük, hogy regisztrációs szándékukat az előadások előtt – legkésőbb 48 órával - jelezzék a regisztrációs telefonszámunkon: 20/772-8200 vagy személyesen a Jegyirodánkban (H-P: 9-17), a Színházkerthez – és faházba – kihelyezett Jegyirodánkban (H-P: 10-16) és Kossuth utca szívében található VIP pavilonunkban (H-P: 10-16, Szo: 10-13).

A teljes programért és további információkért látogassanak el a Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál Facebook oldalára és weboldalára, és kövessék figyelemmel a rendezvénnyel kapcsolatos híreinket!

Jöjjenek el, élvezzék a nyári időt, a felszabadultság üdítő érzését! Mindhárom napon színes, szórakoztató programokkal várunk mindenkit, egészen a legkiesebbektől a legnagyobbakig!

A Veszprémi Petőfi Színház minden helyzetben közösségben a közönséggel!

Hogy Veszprém városának ajándékba tudjuk adni a IV. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivált, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. támogatásával valósulhatott meg.