Ajándék Veszprémnek és az idelátogatóknak
2021. június 1.
Igazán pezsgő, színházi élettől és operett dallamoktól zajos fesztiválvárossá változik Veszprém az immáron negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál alkalmával, június 11 és 13 között. Hagyományőrző és hagyományteremtő rendezvénysorozatunk a tavalyi évben még a pandémia miatt sem maradt el, mely idén sem lesz másképp!
Ajándék Veszprémnek és az idelátogatóknak
A Hungarikummá választott, hőn szeretett műfaj kedvelői a három nap során város szerte találkozhatnak a Veszprémi Petőfi Színház Társulatával és az idelátogató nagyszerű művészekkel, operett csillagokkal. Az operett világ színe-java, valamint az ország nagy színházai kooperálnak és vonulnak fel, hogy szórakoztassák, elkápráztassák egész Veszprémet!

Látványos nagyszabású nyitóceremóniával, nótával és operettvarázzsal, operett-összeállításokkal, zenés felvonulással, oprettgálával készülünk! Rendhagyó módon pedig Veszprém különféle helyein is megjelenünk, mint éttermek és kávézók terasza, erkélyek, lakótelepek, parkok. Nyitóceremóniánk díszvendége Galambos Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló művész, a Budapesti Operettszínház, a József Attila Színház és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Fesztiválunk három napja során - kiszabadulva a vírushelyzet miatti elszigeteltségéből – egyes éttermek, kávézók teraszain számos szakmai beszélgetésen lesz lehetőségük az érdeklődőknek részt venni. Természetesen idén is gondoltunk legifjabb nézőinkre és nekik szóló színes programokkal, mesékkel, gyermek előadásokkal is várjuk őket!

Június 11-13. között pedig a V-Busz Kft. buszain az Operettfesztivál ideje alatt operettcsillagok portrékiállítása látható majd.

A Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál fesztiváligazgatója Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Jászai Mari-díjas, Érdemes művész; művészeti vezetője, Keller János színművész; fővédnöke Porga Gyula Veszprém város polgármestere; védnöke pedig Ovádi Péter országgyűlési képviselő.

A fesztivál programjai, előadásai ingyenesek, de a közreműködők és résztvevők biztonsága érdekében a részvétel – korlátozott nézőszám mellett - regisztrációhoz kötött! Idén is különböző színű karszalagokkal lesz lehetőségük részt venni a nézőknek az eseményeken. Kérjük, hogy regisztrációs szándékukat az előadások előtt – legkésőbb 48 órával - jelezzék a regisztrációs telefonszámunkon: 20/772-8200 vagy személyesen a Jegyirodánkban (H-P: 9-17), a Színházkerthez – és faházba – kihelyezett Jegyirodánkban (H-P: 10-16) és Kossuth utca szívében található VIP pavilonunkban (H-P: 10-16, Szo: 10-13).

A produkciók eső esetén vagy a Színházteremben vagy a dísztéren felállított sátor alatt lesznek megtartva. Szeretnénk felhívni nézőink figyelmét, hogy beltéren és a sátorban továbbra is kötelező a védettséget igazoló (plasztik kártya) felmutatása!

A teljes programért és további információkért látogassanak el a Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál Facebook oldalára és weboldalára, és kövessék figyelemmel a rendezvénnyel kapcsolatos híreinket!

Legkisebbektől a legnagyobbakig várjuk Önöket sok szeretettel a biztonság, a fokozatosság és a felhőtlen kikapcsolódás jegyében!

A Veszprémi Petőfi Színház minden helyzetben közösségben a közönséggel!

Hogy Veszprém városának ajándékba tudjuk adni a IV. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivált, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. támogatásával valósulhatott meg.

Fogadják szeretettel kedvcsináló, humorral fűszerezett Operettcseppek videónkat: