Korosztályokon ívelt át a hatalmas érdeklődés mellett megrendezett III.Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál
2020. augusztus 21.
A család minden tagja talált magának tartalmas kikapcsolódást a III. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál befejező napján is, melyet magas színvonalú, fergeteges operettgálával zártunk.
Korosztályokon ívelt át a hatalmas érdeklődés mellett megrendezett III.Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál
A délelőtti és a kora délutáni órákban az ifjabb közönség szórakozhatott több mese- és bohócelőadáson, délidőben pedig a GasztrOperett finom ízei mellé, Jó ebédhez szólt az operett! A program része volt a SzínHázVilág táborunk tagjainak bemutatkozása is, akik varázslatos operett-fellépéssel koronázták meg Színházunkban töltött napjaikat.

A fesztiválhoz és a táborokhoz kapcsolódó rajzpályázat eredményhirdetését is ezen a napon tartottuk meg. A színházi zsűri díjazottjai: Villányi Emma, Berdó Hanna Nóra, Berkecz Orsolya, Kirják Luca lettek, az első díjat pedig Igaz Gábor Barnabás kapta meg.

A délutáni órákban hatalmas érdeklődés kísérte a Pécsi Nemzeti Színház művészeinek Operettvarázs című szakmai beszélgetéssel tarkított műsorát, ezt követően pedig Kalló Zoltán és zenekara húzta el a közönség nótáját.

Az esti Operettgálára érkezőket a Veszprémi Petőfi Színház hivatalos pezsgőjével, a Varga Pincészet Irsai Friss italával vártuk. Az operettgála előtt Magyarországot köszöntöttük születésnapján, melynek tiszteletére közösen énekeltük el a Himnuszt.

A III. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál zárásaként Oberfrank Pál fesztiváligazgató hangsúlyozta, az eredeti, júniusi időpontban a szabályozások miatt nem volt „engedély” a rendezvényre, de tudtuk, hogy – a lehetőségek szerint – mindenképpen megtartjuk, hiszen a nézők kiemelkedő érdeklődése is erre buzdított minket. Kellerné Egresi Zsuzsanna, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatóhelyettese emlékeztetett, a veszélyhelyzet alatt sem állt le a munka a színházban. Összesen 14 ezer maszkot készítettünk, 74 alkalommal léptünk fel Maradj otthon, majd mi megyünk! programunkkal Veszprémben és a térségben, megrendeztük a III. „Lélektől lélekig…” Érzékenyítő Fesztiválunkat, illetve 35 előadást pótoltunk. A III. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál lezárása után hétfőn évadnyitó társulati üléssel kezdődik az új évadunk - tette hozzá. Minden esetben a szabályok és az előírások maximális betartásával, rengeteg plusz odafigyeléssel, szervezéssel, munkával készültünk, hogy a nézők és munkatársaink egészsége és a rendezvényeink, előadásaink működése a lehető legnagyobb biztonságban legyen! Köszönjük nézőinknek, hogy ebben partnerek, türelmesek, hiszen az eredményes működtetést csak együtt tudjuk elérni – hangsúlyozta az Igazgatóhelyettes.

Keller János, a fesztivál művészeti vezetője kiemelte, hogy a kétnapos rendezvény időtartamába négy napnak megfelelő programot kellett sűríteni, hogy a pandémia miatt halasztani és rövidíteni kényszerült programokat a nézők elé tudjuk varázsolni és a leegyeztetett produkciók, fellépők is részesei lehessenek a fesztiválnak.

A közönség szavazatai alapján a legjobb gyermekelőadás a Kutyacska című interaktív mese lett Nyáry Bernadett és Tűzkő Sándor előadásában, a legjobb produkciónak járó elismerést pedig a Pécsi Operettvarázs című műsor nyerte el.

Az Operettgála magyar tájakon vezette végig a nézőket a hungarikummá vált műfaj, valamit Frankó Tünde, Peller Károly, Kardffy Aisha, Tassonyi Balázs, Füredi Nikolett, Buch Tibor, a Táncverzum tánckara és a Sturcz Szmollbend zenekar közreműködésével. A gálát Somogyi Szilárd rendezte. Szűnni nem akaró, üdvrivalgással tarkított tapssal köszönték meg a nézők az előadást és a fesztivált. A nap zárásaként a színház vezetése köszönetet mondott a Veszprémi Petőfi Színház minden munkatársának, majd közös koccintással, néhány falattal zártuk le a eredményes és magas szintű munkát. Jövőre a IV. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál várja a közönséget, melynek szervezését már elindítottuk.