Hatamlas érdeklődés az operettfesztivál első napján
2020. augusztus 20.
Nagyszabású nyitóceremóniával kezdődött el a III. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál a Veszprémi Petőfi Színház szervezésében. A programok csütörtökön is folytatódnak, melyeken az egész család találhat magának kikapcsolódást.
Hatamlas érdeklődés az operettfesztivál első napján
A megnyitó díszvendége, Gálvölgyi János Kossuth- és Jászai-díjas, Érdemes művész beszédében kiemelte, 50 éves színházi sorsa megadta, hogy húsz évig egy öltözőben ülhetett Rátonyi Róberttel. - Hallgathattam rajongó beszédét a hivatásáról, örökölhettem a színházért és a fiatal tehetségekért való őszinte érdeklődését, szakmai múltú és elődök iránti tiszteletét, szakmai profizmusát, színpadi tisztességét és emberségét" - húzta alá. Hozzátette, neki köszönheti, hogy fél évszázadig megmaradt ezen a buktatókkal teli, keserű, kiszolgáltatott, sikerekkel, örömökkel, fájdalmakkal, de mégis csodálatos pályán.

A nyitóceremónián fúvószenekar, táncegyesület, operetténekesek, szteppvilágbajnokok, artisták, különleges állatos szám, és sok-sok meglepetés szórakoztatta a lelkes közönséget. A nyitógála Tiboldi Mária üdvözlő- és emlékezőlevelével, valamint a fesztivál hagyományaihoz hűen Rátonyi Róbert arcképét ábrázoló molinó felhúzásával zárult. Oberfrank Pál a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, mint házigazda, valamint a szerkesztő-rendező, Keller János emlékeztetett, hogy augusztus 20-án is várják a családokat az operettfesztivál programjaira.

A fesztivál első napján emlékezetes beszélgetés zajlott Gálvölgyi Jánossal, a gyermekeknek a Veszprémi Ifjúsági Táncegyüttes a Lúdas Matyit állította színpadra, ízelítőt mutattunk be a jövő évi első bemutatónkból, az Egy csók és más semmi című operettből, késő esti programként ifj. Csík Benedek és zenekara káprázatos zenei összeállítását élvezhette a közönség. A szerdai nagyszínpadi előadás a Marica grófnő című operett volt, melyet országos társulattal mutattunk be. Ez a szereposztás a III. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválra készült. A napot táncházzal zártuk.

Az augusztus 20-i program is színes és változatos lesz! 11.00 órától várjuk a kicsiket és nagyokat a Színház előtti térre, a Színházkertbe, majd este 20.00 órától a fergeteges Operettgálával zárjuk az idei fesztiválunkat.