Csütörtökön kezdődik a II. Rátonyi Róbert Operettfesztivál
2019. június 19.
Nagyszabású, látványos nyitóceremóniával veszi kezdetét a négynapos II. Rátonyi Róbert Operettfesztivál június 20-án, csütörtök délután a Veszprémi Petőfi Színház szervezésében.
Csütörtökön kezdődik a II. Rátonyi Róbert Operettfesztivál
Rátonyi Róbert életének utolsó szakaszában négy előadást is rendezett Veszprémben. Tisztelegve a nagy művész előtt a tavalyi nagy sikerre való tekintettel rendezi meg a Veszprémi Petőfi Színház a II. Rátonyi Róbert Operettfesztivált június 20. és 23. között melynek célja, hogy a négynapos eseménysorozat a családosan érkezők számára is tartalmas kikapcsolódást nyújtson és minél többen közelebbről is megismerkedjenek a hungarikumnak számító műfajjal. A fesztivál mind a négy napján gazdag kínálat - operett előadások, operett-összeállítások, szakmai beszélgetések, OperettFaloda, Gyereksziget és családi programok - várja a kikapcsolódni vágyókat.

A látványos nyitóceremónia június 20-án, csütörtökön 17 órakor kezdődik a színház előtti téren. A programon közreműködik Oszvald Marika, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, a Budapesti Operettszínház érdemes művésze, Hrisafis Gábor artistaművész, aki interaktív cirkuszi percekkel szórakoztatja a nézőket, zenél a Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara Hégely Ákos vezetésével, fellép a Bonita Sporttánc Egyesület, illetve közreműködnek még a Veszprémi Petőfi Színház művészei és fiatal tehetségei, valamint Oberfrank Pál színház- és fesztiváligazgató és Keller János, a II. Rátonyi Róbert Operettfesztivál művészeti vezetője. A vendégeket, nézőket Porga Gyula polgármester, a fesztivál fővédnöke köszönti, a II. Rátonyi Róbert Operettfesztivált Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár nyitja meg.

A rendezvény négy napja alatt az esti főműsorok mellett számos ingyenes program várja az operett műfaj kedvelőit, melyek az egész család számára tartalmas kikapcsolódást garantálnak. Péntektől vasárnapig várja a legfiatalabbakat a Kabóca Gyereksziget izgalmas játékokkal, miközben a felnőtteket operettpercek, a családokat pedig meseoperett, interaktív mese, bábjáték vagy éppen óriáscirkusz szórakoztatja a színház előtti téren, illetve a színházkertben. A fesztivál ideje alatt is látogatható lesz a színház előcsarnokában az Operettcsillagok című kiállítás, a téren pedig OperettFaloda biztosítja tartalmas programok mellé a nagyszerű ételeket.
Mai műsor
19:00 MOZARTRA VÁRVA... Színház előtti tér
Műsornaptár
×
Mai műsor
19:00 MOZARTRA VÁRVA... Színház előtti tér