Veszprémi sikerelőadásokkal zárjuk idei V. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválját!
2022. április 15.
Az V. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja színes és gazdag programkavalkáddal, két főelőadással és különböző művészeti ágakat felvonultató egészségformáló, érzékenyítő produkciókkal, programokkal zárul a harmadik napon, 2022. április 24-én!
Veszprémi sikerelőadásokkal zárjuk idei V. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválját!
Fesztiválunk harmadik napján is várja Önöket a Színházkertben felállított sátorban 14.30-tól egészen 16.30-ig Dr. Molnár Zsuzsanna bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos bőrgyógyászati szűrővizsgálatokkal és prevenciós előadásokkal! A szűrővizsgálaton való részvétel, konzultáció ingyenesen vehető igénybe. Őrizzük meg egészségünket!

A Nagyszínpadon 15 órától igazi családi programmal, feltöltő előadással várjuk Önöket Erich Kästner ismert regénye alapján színpadra állított kedves, megható történettel, A két Lotti című ifjúsági előadással! „Picit meseszerű persze az, hogy a végén apa és anya ilyen józanul gondolkodik és aztán végül is összeáll a történet. Viszont ezért szeretjük, arra vágyunk mindannyian, hogy kisimuljanak a dolgok körülöttünk, az életünkben. Ami összenőtt, összetartozik az maradjon is egyben.” - vallotta a bemutató előtt a darab rendezője, Színházunk igazgatója, Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas, Érdemes művész. Az összetartásról szóló, azonban napjainkban egyre aktuálisabb témát boncolgató, különböző családi problémákra és azok megoldására a figyelmet felhívó előadás után feldolgozó beszélgetéssel várjuk ifjú nézőinket! A stúdióbeszélgetés során közreműködnek az alkotók és a gyermekszínészek.

17.30-tól Színházunk előcsarnokában mutatjuk be először Carpe Diem! táborosunk, Hegyi Lili Gerda novellájából készült kisfilmet, Falevelek címmel. „Szerintem mindenkivel előfordult már, hogy tiszteletlen volt – akárcsak véletlenül – valakivel, vagy egyszerűen csak nem értette, vajon mi a jó ebben az élet című színpompás kavalkádban. Nagyon a szívemhez nőtt ez a novella. Mióta megírtam, bármikor faleveleket látok, felvidítanak és emlékek sodródnak az eszembe.” - nyilatkozta a fiatal szerző. A kisfilm rendezője Színházunk igazgatója, Oberfrank Pál, főszerepben a Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló művésszel, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjával, Szilágyi Tiborral és gyakorlatos színészünkkel, Hirschl Laurával. „Egy falevéllel végig kísérhető az egész élet. A rügyből lesz egy gyönyörű levél, ami megnő és megszámlálhatatlan születik még belőle. Csodálatosan beborítja a fát, és susogva, zöldellve pompázik tavasszal és nyáron. Majd az ősz beköszöntével megkezdődik az öregedés, a levél megbarnul és lehullik. Elporlad és „meghal”. Ezt a hasonlatot meséli el a kisfilmben az idős ember a fiatal lánynak. Nagy örömmel, boldogan vettem részt ebben az alkotásban fiatal és tehetséges pályakezdő színészkollégámmal, Hirschl Laurával.” – vélekedik Szilágyi Tibor. A „premier-vetítést” követően az alkotókkal, a főszereplőkkel, és a szerzővel is megismerkedhetnek egy kötetlen beszélgetés során!

Idén is találkozhatnak Tóth Károly kerekesszékes táncművésszel, HR szakemberrel, aki zenés kísérettel egybekötött szavalatával kápráztatja el a kedves közönséget! Erre az alkalomra készített Játssz még! című produkciójában közreműködik gyakorlatos színészünk, Hirschl Laura! Ezt követi a nagy sikernek örvendő Alessandro Baricco: Novecento című monodrámája, mely egy olyan különleges emberről szól, ki életében sosem hagyta el a Virginian óceánjáró fedélzetét, mégis világhírű zongorista lett belőle. Szálljanak fel velünk 20 órától Novecento „hajójára” a Latinovits-Bujtor Játékszínben! A darab Színházunk igazgatója, Oberfrank Pál rendezésében és előadásában látható, Pingiczer Szilárd jazz-zongorista kíséretével. Előadásunk a mozgássérültek számára is akadálymentesített! Tartsanak velünk az előadás után is, ahol Kellerné Egresi Zsuzsanna mentálhigiénés szakember, illetve Kardos Klára klinikai szakpszichológus vezetésével, az alkotók közreműködésével egy közös, feldolgozó beszélgetésre várjuk Önöket!

A Falevelek című filmvetítésen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A két Lotti című családi előadásra, illetve Alessandro Baricco: Novecento monodrámájára extra kedvezményes áron tudnak jegyet váltani!

Nézőink és a közreműködők biztonsága érdekében a kiegészítő programjainkon való részvétel – korlátozott nézőszám mellett - regisztrációhoz kötött; egy néző összesen négy főt regisztrálhat be. Négy fő előadásunk mindegyikére extra kedvezményes 2000 Ft-os áron tudnak jegyet váltani. Regisztrálni, illetve előadásainkra jegyet váltani a jegyiroda@petofiszinhaz.hu e-mail címen, telefonon a 20/772-8200-as telefonszámon vagy személyesen Jegyirodánkban (H-P: 9-17) és Kossuth utcai VIP pavilonunkban (H-P: 10-16, Szo: 10-13) tudnak. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Várjuk Önöket sok szeretettel április 22-24. között az V. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválján! Erősödjünk és töltődjünk együtt, közösségben a közönséggel!

Zárjuk közösen az idei Fesztivált is, lélekben megerősödve és feltöltődve!

V. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával és velük együttműködve kerül megrendezésre.