Mentális erősítés a színház gyógyító erejével az V. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválján!
2022. április 13.
A Veszprémi Petőfi Színház a 2022. április 22-24. között megrendezésre kerülő V. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiváljával ismét teret biztosít minden korosztály számára a lelki töltődésre, a mentális egészség megőrzésére, közösség- és személyiségfejlesztésre! Fesztiválunk első napján, április 22-én szűrővizsgálattal, látványos, lélekemelő nyitóceremóniával, különleges fotókiállítással és a határon túlról érkező sikerelőadással várjuk Önöket!
Mentális erősítés a színház gyógyító erejével az V. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválján!
Az országosan is egyedülálló Fesztivál, amely Veszprém megye kulturális életében a kezdetektől meghatározó szerepet tölt be, évről-évre egyre gazdagabb, színesebb programkínálattal várja az idelátogatókat és feltöltődni vágyókat!

Április 22-én 16 órától egészen este 18 óráig a Színházkertben felállított sátorban Dr. Molnár Zsuzsanna bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos várja bőrgyógyászati szűrővizsgálattal és prevenciós előadásokkal az érdeklődőket! A szűrővizsgálatot – mely a Fesztivál mindhárom napján rendelkezésre áll - ingyen vehetik igénybe az idelátogatók, a minél szélesebb és teljes körű egészségmegőrzés érdekében. Tegyünk együtt az egészségünkért!

17 órától a Színház előtti Dísztéren várjuk Önöket Léleknyitogató Ceremóniánkon, ahol ismét köszönthetjük a Cholnoky Táncművészeti Stúdió növendékeit Szívvel-lélekkel című gyönyörű produkciójukkal. A megnyitón idén is elkápráztat bennünket Társulatunk tagja, mosolygós angyalkánk, Fesztiválunk állandó fellépője, Gyöngyösy Dóra, illetve - a tavaly októberben indult - PetőfifiAkadémiánk tehetséges, fiatal növendékeinek „Mégse adjuk fel” címet viselő közös műsora. Az összetartozásról, egymás elfogadásáról és a közösség összetartó erejéről tanúbizonyságot adó produkcióban közreműködik két gyakorlatos színészünk is, Hirschl Laura és Keller Márton!

18 órakor Színházunk gyönyörű előcsarnokában kiváló példát láthatunk majd arra, hogy a művészetterápia milyen lelki-fizikai feltöltődést ad egy ember életében. Várjuk Önöket sok szeretettel Hullan Zsuzsa, a Vígszínház elismert művészének Az enyészet szépsége című, szakmai beszélgetéssel egybekötött fotókiállításának megnyitójára! A beszélgetés vezetője, Kellerné Egresi Zsuzsanna mentálhigiénés szakember.

19 órától, a Cholnoky Táncművészeti Stúdió Angyal Walczer produkciójával várja a nézőket a nagyszínpadon. Ünnepélyes Fesztiválmegnyitónk után, a Veszprémi Petőfi Színház nagyszínpadán a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Take It Easy - Csak lazán! című vendégjátéka látható! Az érzékenyítő témájú stúdió előadás fókuszában a flow – áramlás - élménye áll, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy életünk mindennapjait, pillanatait, beleértve a nehézségeket is, egészségünk, testi-lelki-fizikai jólétünk érdekében jelen időben, lazán kezelve éljük meg! A kulcs ehhez pedig saját falaink, korlátaink ledöntése! A színházi élmény után az előadást feldolgozó beszélgetéssel várjuk nézőinket előcsarnokunkban, Oberfrank Pál Színházunk igazgatója, valamint Kellerné Egresi Zsuzsanna mentálhigiénés szakember vezetésével, Kardos Klára klinikai szakpszichológussal, illetve a fellépő művészek közreműködésével.

Léleknyitogató Ceremóniánkon, Hullan Zsuzsa: Az enyészet szépsége című kiállításmegnyitóján való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött! A Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Take It Easy - Csak lazán! előadására extra kedvezményes jegyet tudnak váltani!

Nézőink és a közreműködők biztonsága érdekében a kiegészítő programjainkon való részvétel – korlátozott nézőszám mellett - regisztrációhoz kötött; egy néző összesen négy főt regisztrálhat be. Négy fő előadásunk mindegyikére extra kedvezményes áron tudnak jegyet váltani. Regisztrálni, illetve előadásainkra jegyet váltani a jegyiroda@petofiszinhaz.hu e-mail címen, telefonon a 20/772-8200-as telefonszámon vagy személyesen Jegyirodánkban (H-P: 9-17) és Kossuth utcai VIP pavilonunkban (H-P: 10-16, Szo: 10-13) tudnak. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Várjuk Önöket sok szeretettel április 22-24. között V. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválján! Erősödjünk és töltődjünk együtt, közösségben a közönséggel!

V. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával és velük együttműködve kerül megrendezésre.

Az egészséggel foglalkozó Fesztivál fővédnöke Ovádi Péter országgyűlési képviselő, védnöke Porga Gyula Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere.