Lelki egészséggondozás a Veszprémi Petőfi Színházzal
2021. július 8.
Hamarosan egy újabb fontos, a Társulat szívének is kedves eseményhez érkezünk: a IV. Lélektől-lélekig Érzékenyítő Fesztivál 2021. július 16-18. között kerül megrendezésre a Veszprémi Petőfi Színházban.
Lelki egészséggondozás a Veszprémi Petőfi Színházzal
A programsorozat, amelyet Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser hívott életre, már negyedik alkalommal kerül megszervezésre és azóta is kiemelt fesztiválja a városnak és a térségnek. A három nap alatt a Fagyöngy Egyesület közreműködésével átfogó prevenciós előadásokkal és szűrővizsgálatokkal, színes, szórakoztató előadásokkal, kiegészítő programokkal és Érzékenyítőcske eseményekkel várjuk az érdeklődőket.

Lelki egészségünk gondozása a mai felfokozott, felgyorsult világban, ahol egy világjárvánnyal is meg kell és meg kellett harcolnunk, különösen lényeges. Olyan mindenkit érintő témákra szeretnénk felhívni a figyelmet, olyan érzésekről, problémákról szeretnénk együtt, közösen beszélgetni, amely mindannyiunkat érint. Így Felolvasó színház programunkban különböző irodalmi művek, jelenetek segítségével vesszük górcső például a megtévesztés és a félelem kérdéskörét.

Fesztiválunk összművészeti jellegű, ahol megjelenik a színház, a tánc, a képzőművészet, a zene és a film. Megtekinthetik Oravetz Dániel festőművész kiállítását, valamint a táncművészet világából is kapunk ízelítőt, Társulatunk tagjának, angyalkájának, a kihívással élő Gyöngyösy Dórának tolmácsolásában. Ismét eljön hozzánk Tóth Károly kerekesszékes táncművész, akivel már a tavalyi évben is találkozhattak nézőink, de vendégeink között köszönthetjük a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdiót is, amely az érzékenyítés témakörében mutatja be produkcióit. Különleges találkozás alkalmával pedig megismerkedhetnek Katona Imre táncművésszel, aki néhány éve még színpadunkon lépett fel, és súlyos baleset következtében maradandó sérülést szenvedett.

Természetesen, most is gondoltunk a legkiesebbekre, legfiatalabbakra is; nekik szól az Érzékenyítőcske programunk.

Minden estét nagyszínházi élménnyel, előadással, majd azt követően feldolgozó beszélgetéssel zárunk.

Érzékenyítés színházzal, a színház gyógyító erejének bizonyítása!
Tükröt tart, irányt mutat, segít! Ez a Lélektől-lélekig Érzékenyítő Fesztivál! Szeretettel várjuk Önöket!

A Veszprémi Petőfi Színház minden helyzetben közösségben a közönséggel!

Nézőink és a közreműködők biztonsága érdekében a kiegészítő programjainkon való részvétel – korlátozott nézőszám mellett - regisztrációhoz kötött! Egy néző összesen négy főt regisztrálhat be; a regisztrációs karszalagokat kizárólag az előadások előtt tudják átvenni a dísztérre kihelyezett Jegyirodánkban! Három fő előadásunk mindegyikére kedvezményes 1500 Ft-os áron tudnak jegyet váltani. Regisztrálni, illetve előadásainkra jegyet váltani a jegyiroda@petofiszinhaz.hu e-mail címen, telefonon a 20/772-8200-as telefonszámon vagy személyesen Jegyirodánkban (H-P: 9-17), dísztérre kihelyezett Jegyirodánkban (H-P: 10-16) és Kossuth utcai VIP pavilonunkban (H-P: 10-16, Szo: 10-13) tudnak. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

IV. Lélektől-lélekig Érzékenyítő Fesztiválunk három lélekemelő napja a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. támogatásával valósulhatott meg.