Akadálymentesítés

A Veszprémi Petőfi Színház több szegmens részére akadálymentesíti előadásait! A Latinovits-Bujtor Játékszínben minden gond nélkül tudjuk fogadni kihívással élő nézőinket; nagyszínházi előadásaink esetében, kérjük jelezzék előzetesen a (+36) 20 772 8200-as telefonszámon vagy a e-mail címen. Kifejezetten akadálymentesített előadásainkkal kapcsolatban előzetesen tájékoztatjuk nézőinket!

Kutyabarát Színház

Évadunk során számos kutyabarát előadást is műsorra tűzünk – egyelőre csak – Latinovits-Bujtor Játékszínünkben! Az előadásokra a kutyáknak nem kell jegyet váltani, csupán a gazdának. Kifejezetten kutyabarát előadásainkkal kapcsolatban előzetesen tájékoztatjuk nézőinket! Kutyabarát előadásaink szabályzata

Színházunk bármelyik épületébe bevihető segítőkutya. Előadás esetén nekik szintén nem kell jegyet váltani, jegyet a sor szélére tudunk biztosítani, hogy mindenki kényelmesen tudja élvezni az előadást.

Jegyirodánk rendelkezik itatótállal, melyet jobb idő esetén kihelyezünk és folyamatosan cserélünk a Jegyiroda ajtaja mellett; hidegebb időben pedig a Szervező kollégáktól tudnak kérni vizet a kutyáknak! Jegyirodánkba lehetséges kutyával bemenni!

Családbarát, gyermekbarát Színház

A Veszprémi Petőfi Színház családbarát minősítéssel rendelkezik, így minden lehetőség adott az egész család számára a felhőtlen kikapcsolódásra! Minden évadban műsorra tűzünk családi-, gyermek- és ifjúsági előadásokat, melyekről honlapunkon tájékozódhatnak bővebben. Lehetőség van gyermek- és diák bérlet és jegy váltására is. Fesztiváljaink családi rendezvények, és kifejezetten családoknak, gyermekeknek szóló programelemeket is tartalmaznak. Kifejezetten család- és gyermekbarát előadásainkkal, programjainkkal kapcsolatban előzetesen tájékoztatjuk nézőinket!

A lenti és az emeleti női mosdók egyikében található WC-magasító, illetve előadások előtt a Nézőteres hölgyektől tudnak kérni szükség esetén ülésmagasítót a gyermekek számára!

Zöld intézkedések

Színházunk igyekszik a környezet terhelését csökkenteni, és olyan zöld intézkedéseket bevezetni, mellyel a környezet hosszantartó egészségét tudja szolgálni. Az előcsarnokban szelektív hulladékgyűjtő edényt helyeztünk el, amibe papír-, műanyag- és vegyes hulladékaikat is ki tudják dobni. Büfénkben csak üveges italokat tudnak vásárolni, melyeket a büfé szolgálat rak el, illetve mosogatható poharakat és tányérokat használnak. Ahol lehetőségünk van rá, LED-világítást használunk. Szóróanyagaink mindegyike újrahasznosítható papírból készül, eseményeink során pedig logózott papírpoharakat, papírtányérokat és fa evőeszközöket használunk. Értékesítési csoportunk rendelkezik elektromos biciklikkel is, így csökkentve az autóhasználatot és a környezet szennyezését. További zöld intézkedéseinkről az előcsarnokban elhelyezett Zöld Falunkon olvashatnak.