Szubrettek a Viktória operettben: Kiss Eszter Júlia és Hirschl Laura!
2022. november 20.
December 16-án mutatjuk be 2022/23-as évadunk harmadik nagyszínpadi előadását, a humorban gazdag, operett slágerekkel tarkított, az igaz szerelmet felvonultató Viktória operettet! A darab különlegessége, hogy két szubrett-komikus páros is szórakoztatja majd a közönséget a maguk vidám, mégis érzelmes játékukkal. A próbafolyamat alatt a szubretteket alakító, Hirschl Laura gyakorlatos színészünkkel és Kiss Eszter Júlia színésznővel beszélgettünk a darab kapcsán.
Szubrettek a Viktória operettben: Kiss Eszter Júlia és Hirschl Laura!
Mit jelent számodra, mint színésznőnek a Viktória operettet átjáró szerelmi hangulat?
Kiss Eszter Júlia: Az operettben mindenkit kicsit az ösztönök vezérelnek, mindenkinek vannak ösztönös reakciói a dolgokra. Az ösztönösségek egyértelműen adják a helyzetkomikumokat. Egy operettben hamarabb mondjuk ki a dolgokat, mint átgondolnánk és nagyon valóságos, szerelmes, hatásos pillanatokat okoz a nézők számára. Nagyon örülök, hogy egy operettben szerepelhetek, annak minden érzelmes és komoly vonulatával egyszerre.
Hirschl Laura: Az előadásban hatalmas szerepe van a szerelemnek, és a vele járó vágyódásnak, néhol gyötrődésnek is. A Viktória című operettben nagyon sok különböző karakter jelenik meg a színpadon. Ezen karakterek találkozása, a köztük lévő szerelmek, kapcsolatok kialakulása garantáltan varázslatos pillanatokat okoznak majd a nézők számára.

Mit mesélnél a nézőknek az előadásban játszott karakteredről?
Kiss Eszter Júlia: Ami az én játékos részemből fakad, azokat nagyon tudom azonosítani a karakteremmel Riquette-l, aki egy magyar szobalány. Ez egy bájos, egyszerű szereplő, mindazonáltal nagyon sok benne a játék lehetőség, magaménak tudom érezni, magamnak tudom formálni, és a saját játékaimat ki tudom alakítani benne.
Hirschl Laura: A Viktória című operett sok szempontból egy különleges előadás. Az egyik ilyen különlegessége, hogy két szubrett-táncos komikus pár is megjelenik az előadásban. Az általam megformált karakter, Ach-Wong, egy mindig vidám, pozitív, cserfes, mosolygós és élettel teli szubrett szereplő. Könnyű volt vele azonosulni, hiszen a való életben magamat is egy mosolygós, vidám, és pörgős lánynak tartom.

Mi az a pillanat, ami téged, mint a darabban játszó színésznőt a leginkább megfogott?
Kiss Eszter Júlia: A színdarabban rejlő fordulatok, az a történés, hogy az emberek éppen mindig elkerülik egymást, a legnagyobb találkozások előtt… Érdekes, hogy milyen apró dolgokon múlnak olykor a legfontosabb pillanatok! Nehéz az élet, de mindig van, amin lehet mosolyogni!
Hirschl Laura: Mérhetetlenül hálás és boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek a produkciónak. Szerintem ez egy nagyszerű történet, remekül kidolgozott szereplőkkel, humoros, de mégis komoly mondanivalóval bíró jelenetekkel. Véleményem szerint, az előadás egyik legmeghatározóbb pillanata az, amikor mindenki számára egyértelművé válik Viktória és Koltay régi kapcsolata, és minden szereplő azon dolgozik, hogy Viktória a szívére hallgasson és megtalálja a boldogságát.


(Hirschl Laura, a Veszprémi Petőfi Színház gyakorlatos színésze)
(Kiss Eszter Júlia)