Rózsaszínbe borult egész Veszprém a Mellrák Elleni Küzdelem Világnapja alkalmából!
2022. október 1.
Október 1-én hagyományosan megrendezésre került a Fagyöngy Egyesület által a Séta a nők egészségéért! esemény. Szakmai értekezések és zenés műsor várta a menethez csatlakozókat.
Rózsaszínbe borult egész Veszprém a Mellrák Elleni Küzdelem Világnapja alkalmából!
A minden évben megrendezésre kerülő esemény kiemelt célja, hogy felhívja a figyelmet a mai világban sajnos népbetegséggé vált mellrák elleni küzdelemre, az önvizsgálat és a szűrővizsgálatok fontosságára. Veszprém megye méltón lehet büszke magára, hiszen országos szinten ötödik helyen áll a szűrővizsgálaton megjelentek számával. „Ismét tanúbizonyságot tettünk arról, hogy fontos egymásra figyelnünk és a veszprémiek figyelnek is!” – mondta el Oberfrank Pál igazgató a Színház előcsarnokában, ahova a menet után érkezett közel 100 rózsaszínbe öltözött veszprémi lakossal. A séta a Csolnoky Ferenc Kórháztól indult, a Kossuth utcán pedig Kiss Anna népdal énekes és a Veszprém-Bakony Táncegyüttes fantasztikus produkciói színesítették az eseményt. A Dísztéren hagyományos „Probléma-elengedő Szertartás” vette kezdetét Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív mendzser, mentálhigiénés szakember vezetésével. A szertartás során mindenki a lufikba „tette bele” problémáit, negatív gondolatait, melyeken a lufik elengedésével igyekezett mindenki tovább lendülni és haladni előre rendületlenül az életben. A délután előcsarnokunkban folytatódott, ahol a szűrésekkel, daganatokkal, szövettannal, kezelésekkel kapcsolatos szakmai előadásokat és gyakorlatos színészeink, Hirschl Laura és Keller Márton vidám, zenés összeállítását hallgathatta meg a közönség. „Csak erősíteni tudom az előttem szólókat: mindig pozitívan kell gondolkodni, menni előre és hinni, hogy minden helyzetből fel tudunk állni. Köszönjük, hogy ennyien velünk tartottak ma ezen a különleges eseményen!” – búcsúzott el Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser.

Az este 19 órakor kezdődő LéviStory előadásunk a Mellrák Elleni Küzdelem Világnapja jegyében kerül bemutatásra! Viseljék büszkén a remény szalagját!

A Veszprémi Petőfi Színház minden helyzetben közösségben a közönséggel!