SZERETET ÉVAD a Veszprémi Petőfi Színházban: bejelentettük 2022/23-as évadunk előadásait!
2022. május 10.
Izgalmas előadásokkal, nagyszabású musical és operett produkciókkal, ősbemutatókkal és színes, tanító jellegű, vidám gyermek- és ifjúsági előadásokkal várjuk nézőinket 2022/23-as SZERETET ÉVADUNKBAN!
SZERETET ÉVAD a Veszprémi Petőfi Színházban: bejelentettük 2022/23-as évadunk előadásait!
„A szeretet az egyik legfontosabb érzés, mely mindennek a mozgatórugója! Évadunk összeállítása során a célunk az volt, hogy ezt a hatalmas szeretetáradatot át tudjuk adni nézőinknek, melyet mi is kaptunk és kapunk tőlük ezután a nehéz, kihívásokkal teli időszak alatt és után is! Éppen ezért kapta 2022/23-as évadunk a SZERETET ÉVADA nevet, melynek fantasztikus, szíveket megdobogtató előadásai során várunk mindenkit!” – nyitotta meg az évadbejelentő sajtótájékoztatót, Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser. „Kreatív, vállalkozó, új színeket bontogató évad elé nézünk a Veszprémi Petőfi Színház jóvoltából! Az erő, ami a veszprémi kulturális életre jellemző, az kitűnő minőségben és zseniális előadásokkal tükröződik vissza az új évadban!” – tette hozzá Brányi Mária alpolgármester asszony.

Új évadunk első nagyszínpadi produkciója egy nagyon érdekes, izgalmas, összetett ősbemutató, mely a Veszprémi Petőfi Színház, a Pesti Broadway Alapítvány és a Soproni Petőfi Színház kooprodukciójaként kerül színpadra: Jávori Ferenc – Müller Péter Sziámi – Kállay István & Gábor: LéviStory! A musicalt Kerényi Miklós Gábor Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas, Érdemes művész rendezi.

Második előadásként a fordulatos, szellemes, szívhez szóló László Miklós: Illatszertár vígjátékát láthatják nézőink! „Ez egy szív-színdarab! A mosolynak és a derűnek egy magas foka, ugyanakkor a fájdalomnak, a szerelemnek, a kétségeknek az összjátéka. Ez a darab csodálatos lehetőség a sokszínűség megmutatására, és méltó folytatása lesz az évadnak.” – mondta el a sajtótájékoztatón az előadás rendezője, Balázs Péter Kossuth- és Jászai-Mari díjas művész.

A magyar emberek szívét és lábát egyaránt megdobogtató, a magyar virtust, a magyar operett csodálatos műfaját bemutató nagyoperettel folytatódik évadunk. A Veszprémi Petőfi Színház színpadán Ábrahám Pál – Földes Imre – Harmath Imre: Viktória operettje! Az élőzenés előadás Kányádi Szilárd rendezésében kerül színpadra.

Színházunk névadója, Petőfi Sándor 200. születésnapja alkalmából és az ő emlékére, Topolcsányi Laura – Szomor György: PETŐFiFJÚ musicaljét mutatjuk be évadunk negyedik előadásaként! Az ősbemutató azon túl, hogy tükröt tart, elgondolkodtat, és motivál, Petőfi Sándor egy új oldalát hivatott bemutatni a közönségnek, Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas, Érdemes művész rendezésében. A zenét, mely kifejezetten erre az előadásra íródik, Szomor György Nádasdy Kálmán-díjas művész szerzi.

Ötödik nagyszínházi bemutatónk során az időskori demencia kihívásaival és megrázó erejével találkozhatunk egy apa és a lánya szemszögéből, Florian Zeller: Az apa előadásban. A keserves bohózat, Kálloy Molnár Péter rendezésében láthatja a közönség.

Latinovits-Bujtor Játékszínünkben az idei évadban elmaradt, viszont idén annál nagyobb izgalommal várt Lezsák Sándor: 80 vödör levegő tragikomédiával várjuk Önöket! Az előadás Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas, Érdemes művész rendezésében kerül színpadra.

„A Veszprémi Petőfi Színház már előkészületi fázisban van, hogy teljes körűén, minden kritériumnak megfelelően az Autistabarát Színház minősítést elnyerje, így minden kedves nézőnket biztonságban tudjunk fogadni előadásainkon!” – vezette fel második játékszíni bemutatónkat, Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser. Mark. St. Germain: Táncórák című drámája egy autista emberről szól, aki a művészet gyógyító erejével igyekszik a mindennapi nehézségeken túllépni. A különleges történetet Bálint András Kossuth- és Jászai Mari díjas, Érdemes művész állítja színpadra.

Két zseniális énekes, két feledhetetlen hang és egyéniség. Cserháti Zsuzsa és Máté Péter dalai a mai napig élénken élnek a lelkünkben, számos emlék fűz dalaikhoz. Különleges két ember, különleges kapcsolattal. Örökké aktuálisak, mindenkiről-mindenkinek szólnak! „…Lázas ifjúság…” címmel mutatjuk be előadásunkat.
A lelkekig hatoló, varázslatos est rendezője, Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas, Érdemes művész.

A Kálloy Molnár Péter és Farkas Izsák fantasztikus ötlete alapján készülő színházkoncerttel folytatódik évadunk a Latinovits-Bujtor Játékszínben, „Kis éji zene!” címmel!

Utolsó bemutatóként egy különleges kolléga, Társulatunk barátja, Szilágyi Tibor Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló művész 80. születésnapjának tiszteletére és ötlete alapján visszük színpadra, Jeromi Kilty: A kedves hazug című előadást. A rendező, Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas, Érdemes művész.

A Veszprémi Petőfi Színház minden évadban kiemelt figyelemmel válogatja ki gyermek- és ifjúsági előadásait, melyek a mai kor gyermekeihez szólnak, tanítanak, elkápráztatnak és élő, színházi kapcsolattal segít nekik kizökkenni a nehéz, rohanó, digitális világból. Így lesz látható Weöres Sándor: A holdbeli csónakos zenés mesejáték, Tóth Géza rendezésében, a nem csak gyermekek, de szülők, nagyszülők által is jól ismert és kedvelt A Mézga Géza zenés mesejáték, melyet Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas, Érdemes művész állít színpadra, de nagy örömünkre 2022/23-as évadunkban is kooprodukciókat mutathatunk be a Kabóca Bábszínházzal és a Temesvári Csiky Gergely Magyar Állami Színházzal a Hamupipőke bábjátékkal és a Csillaglépő csodaszarvas mesejátékkal. A Zentai Magyar Kamaraszínház előadásában látható lesz Petőfi Sándor: János Vitéz verses meséje, mellyel szintén Petőfi Sándort ünnepeljük ifjú közönségünkkel együtt.

Természetesen, a hagyományosan szeptemberben megrendezésre kerülő Nyílt Napra is várjuk az érdeklődőket, úgy, ahogy két nagy fesztiválunkra is a VI. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiváljára és a VI. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválra!

„A Veszprémi Petőfi Színházban a jövő évad kezdéséig sem áll meg az élet és ahogy megszokhatták nézőink, illetve a veszprémi lakosok, a következő időszakban is számos eseménnyel, programmal készülünk! Várjuk Önöket sok szeretettel nyári előadásaink során itt Veszprémben, illetve Balatonalmádiban, a Kerényi Imre Kult-Magtárban, valamint Gyermeknapunkon, a Bérletek Éjszakáján, V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválunk során, mely idén júliusban két napra a Kerényi Imre Kult-Magtárba is leköltözik!” – emelte ki Színházunk igazgatója, Oberfrank Pál.

Idén június 17-19. között operett zengi be egész Veszprémet az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválunk alkalmával, melyre rendkívüli és extra kedvezményes bérlet- és jegyárakkal készültünk Önöknek! További információ: 20/772-8200 vagy jegyiroda@petofiszinhaz.hu. Fesztiválunk a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával és velük együttműködve kerül megrendezésre.

Örömmel jelentjük be, hogy a mai napon elindult a bérletértékesítés a 2022/23-as SZERETET ÉVADUNKRA! A bérletekkel kapcsolatban keressék bizalommal Szervező kollégáinkat a 20/772-8200-as telefonszámon, a jegyiroda@petofiszinhaz.hu e-mail címen, vagy személyesen Jegyirodánkban (H-P: 9-17), illetve Kossuth utcai VIP pavilonunkban (H-P: 10-16, Szo: 10-13).

Várjuk Önöket 2022/23-as évadunk során is a Veszprémi Petőfi Színházban! Felejthetetlen színházi élmény, összművészet, SZERETET!

Minden épületünkben, minden helyzetben, minden évadban KÖZÖSSÉGBEN A KÖZÖNSÉGGEL!