Balaton Szalon kiállításmegnyitó a Kerényi Imre Kult-Magtárban!
2022. május 6.
Idén a Kerényi Imre Kult-Magtár ad otthont május 6. és június 3. között a Balaton Szalon kiállításnak, mely során az épület három szintjén festményekkel, szobrokkal, fotókkal és grafikákkal találkozhatnak az érdeklődők!
Balaton Szalon kiállításmegnyitó a Kerényi Imre Kult-Magtárban!
Nagy öröm, hogy a Veszprémi Petőfi Színház által üzemeltetett Kerényi Imre Kult-Magtár termeiben megrendezésre került nagy álmunk, a Balaton Szalon kiállítás! A tárlat, melynek rendezője Veszeli Lajos, festőművész, a Balaton körül élő és alkotó művészek festményeit, fotóit, szobrait és grafikáit vonultatja fel, az épület felső, alsó és pince részében egyaránt.

„Kiemelten kell említenünk Kerényi Imrét, aki kitalálta és megálmodta ezt a helyet, ahol művészeti programok valósulnak meg, színesítve Balatonalmádi kulturális-művészeti életét. A Veszprémi Petőfi Színház már évek óta koncertekkel, előadásokkal, zenés estekkel köszönti Balatonalmádi és a környező települések lakóit, a Balatonra látogatókat. Most pedig nagy öröm, hogy a képzőművészet újra megjelenhet ebben a csodálatos épületben egy olyan tárlat keretében, mint a Balaton Szalon! Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a Balaton környéki alkotókat, festőket, szobrászokat itt egy helyen bemutathassuk. Köszönöm mindenkinek, aki részt vett ennek az egész eseménynek a koordinálásában, létrejöttében!” – nyitotta meg az estet Színházunk igazgatója, Oberfrank Pál.

A kiállításmegnyitón Nagy Zsuzsa hegedűművész kápráztatta el a közönséget. Külön jó volt együtt látni az alkotókat, akik nem csak csodálatos műveikkel, de személyesen is jelen tudtak lenni az eseményen.

Térjenek be Önök is a Kerényi Imre Kult-Magtár épületébe, és csodálják meg ezeket a gyönyörű alkotásokat az épület mind három szintjén!

Művészet, kultúra, színház! A Veszprémi Petőfi Színház minden helyzetben közösségben a közönséggel!