Ötödik éve színesítik Veszprém kultúráját fesztiváljaink!
2022. március 4.
Öröm és boldogság tölti el szívünket, hogy idén már ötödik alkalommal rendezzük meg két nagy, Veszprém kulturális életének kiemelt fesztiválját. Az országos és nemzetközi szinten is minden évben nagyon várt, V. Lélektől-lélekig A Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja és V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál idén is színvonalas előadásokkal, közösségépítő, az egész család számára feltöltődést biztosító kiegészítő programokkal várja nézőit minden generációból.
Ötödik éve színesítik Veszprém kultúráját fesztiváljaink!
„Mindig figyeltük a közönségünket, a szeretetüket, a kíváncsiságukat, igényeiket, ragaszkodásukat, mely felhívta a figyelmünket arra is, hogy sokkal mélyebben is foglalkoznunk kell nézőinkkel, az ide látogatókkal, és olyan eseményekkel várni őket, mellyel minden helyzetben közösségben maradhatunk a közönséggel. Öt évvel ezelőtt ezekkel a gondolatokkal született még két nagy fesztiválunk!” – kezdte a mai Fesztivál programbejelentő sajtótájékoztatót, Színházunk igazgatója, Oberfrank Pál. Külön öröm számunkra, hogy idén második alkalommal a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. támogatásával és velük együttműködve rendezhetjük meg kiemelt eseményeinket. „Az EKF filozófiájába könnyen be tudtunk kapcsolódni.” – tette hozzá. „Mindkét Fesztivált kiemelten támogatjuk, hiszen nagyon színesítik Veszprém programját. Támogatásunkkal az a célunk, hogy a Fesztiválok szintet tudjanak lépni, és minél színvonalasabb programokkal tudjanak évről-évre egyre több nézőt, látogatót fogadni.” – húzta alá Markovics Alíz, az EKF vezérigazgatója.

„A város kulturális aktivitását szimbolizálja, hogy a Veszprémi Petőfi Színház immár öt éve bizonyítja, hogy megtalálta azokat a réseket, melyekre a veszprémi közönségnek szüksége van és gazdagít bennünket színvonalas, összművészeti jellegű fesztiváljaikkal.” – mondta el Porga Gyula, Veszprém város polgármestere. „Köszönetet szeretnék mondani a Vezetőségnek és a Társulatnak, hogy ebben a nehéz helyzetben is tud jó irányt mutatni a társadalom számára, megtalálta a réseket a pandémiás időszakban is, és nem csak Veszprémben, de a térségben is erőt adtak a kultúrával, színházzal. Itt megvan az a kiváló, erős közösség, mely minden évben Fesztiválokkal ajándékoz meg minket és mindig egy szinttel feljebb tudnak lépni.” – vélekedett Ovádi Péter, országgyűlési képviselő.

V. Lélektől-lélekig A Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja 2022. április 22-23-24. között kerül megrendezésre, mely – ahogy újragondolt nevéből is olvasható – a színház gyógyító, feltöltő erejének fesztiválba való öntése. „Olyan programokat válogattunk össze, melyek arra világítanak rá, hogy mindenki cipel valamilyen keresztet, vannak szemmel látható és szemmel láthatatlan problémák is, de fontos, hogy együtt, közös erővel beszéljünk ezekről, igyekezzünk megoldást találni és segítsük embertársainkat az elfogadás útjára való lépésben.” – emelte ki a Fesztivál megálmodója, Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser, mentálhigiénés szakember. Fesztiválunk hagyományosan összművészeti alapokra épül, hiszen minden műfajban – színházi előadás, tánc produkciók, kihívással élőkkel való beszélgetés – láthatóak majd előadások, kiegészítő programok. Nagy öröm, hogy idén nemzetközi szinten is fejlődött Fesztiválunk, ugyanis a Temesvári Magyar Színház egy kiváló produkciója is színesíti a repertoárt. Egyik különleges kiegészítő programunk annak a kisfilmnek a debütálása, mely egy Carpe Diem! táborosunk tollából írt novella alapján kerül megrendezésre Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas, Érdemes művész rendezésében, valamint Szilágyi Tibor Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló művész főszereplésében. Egy ősbemutató is részét képezi műsorunknak, ugyanis direkt, erre a Fesztiválra írt történetet Topolcsányi Laura. De színpadon köszönthetjük ismét Tóth Károly táncművész, HR-szakembert, aki Fesztiválunk oszlopos tagjává vált az évek során. Hagyományosan minden előadás témáját közös beszélgetés során dolgozzuk fel szakemberek segítségével, a szereplők és a nézők közreműködésével. Nagyszínpadi előadásainkra már elkezdődött a jegyváltás, várjuk Önöket Jegyirodánkban!

Júniusban ismét az operetté lesz a főszerep Veszprémben, hiszen június 17-18-19. között kerül megrendezésre az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál, mely a Hungarikummá is választott, lábat és szívet megdobogtató, csodálatos magyar operett műfaját hivatott bemutatni, megismertetni és annak hagyományát őrizni. A generációkon átívelő, közös családi kikapcsolódást, szórakozást és az operett műfaj teljeskörű élvezetét is biztosító Fesztiválunk napjai során ismét színvonalas előadásokkal, beszélgetésekkel, valamint igazi gasztronómiai élményekkel várjuk az érdeklődőket. Hagyományos jelleggel idén is a Kossuth utca szívében található VIP pavilonunk előtt indítjuk meg Operettfesztiválunkat, ahonnan közönségünkkel és a közreműködőkkel együtt vonulunk le nagyszabású Nyitóceremoniánkra, de többek között Németországból köszönthetünk majd egy igazi bonvivánt is, Bajor Ferencet; nagyszínpadon pedig olyan előadások ígérnek felhőtlen kikapcsolódást, feltöltődést, mint a Sissi, a magyar királyné operett vagy a Soproni Petőfi Színház egyik kiemelkedő előadása, a Bál a savoyban. Fesztiválunk a nyár elején kínál remek feltöltődési lehetőséget és kalandokban való felüdülést az egész család számára, így ismét kézműves foglalkozásokkal és közösségépítő, a Hungarikumnak számító műfajjal való megismerkedést segítő gyermek előadásokkal várjuk ifjú nézőinket is.

V. Lélektől-lélekig A Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja és V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválunk az Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával és velük együttműködve kerül megrendezésre.

Fesztiváljainkról bővebb információkkal hamarosan érkezünk…

A Veszprémi Petőfi Színház minden helyzetben közösségben a közönséggel!