Zsenialitás, szerelem, küzdelem, győzelem… A MINDENSÉG ELMÉLETE ősbemutató!
2022. február 13.
Pénteken mutattuk be 2021/22-es lélekerősítő évadunk egyik legkülönlegesebb előadását, mely egyszerre elgondolkodtató, humoros és lélekemelő. Korszakunk egyik legragyogóbb elméje, Stephen Hawking rövid történetét bemutató premier előtt egy, a zseniális professzor életútját és munkásságát bemutató tematikus kiállítással nyitottuk meg.
Zsenialitás, szerelem, küzdelem, győzelem… A MINDENSÉG ELMÉLETE ősbemutató!
„A gondolat egy egészen nehéz és kihívásokkal teli helyzetben született meg bennem, amikor Stephen Hawking különleges személyiségével találkoztam. Rögtön tudtam, hogy ezt az előadást meg kell valósítani, mely lélekerősítő évadunkban és Társulatunk szívében is kiemelt helyet foglal el.” - nyitotta meg A mindenség elmélete premier estet az előadás ötletgazdája, Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser. „Külön öröm számunkra, hogy itt van velünk a Veszprémi Petőfi Színház egy jó barátja, nyári Carpe Diem! táboraink és Lélektől-lélekig Érzékenyítő Fesztiválunk állandó vendége, Tóth Károly, aki hatalmas ihletet és ösztönzést adott ennek az előadásnak megvalósításában. Karcsi és Stephen Hawking nem csak az élettől kapott testi kihívások miatt hasonlítanak, de pozitivitásuk, humorérzékük, akaraterejük példamutató lehet mindenki számára.”

„Tapasztalatból tudom, hogy nincs olyan, hogy lehetetlen! Tudom, hogy mindenki életében vannak nehezebb, kellemetlenebb időszakok, de fontos, hogy ezeket a korlátokat, akadályokat is vidáman és pörgősen éljük meg, és megtaláljuk azt a pozitív csírát mindenben, melyet ha nagyító alá veszünk, egyre nagyobbra és nagyobbra tud nőni az életünkben.” - vélekedett a megnyitón Tóth Károly, aki diplomája mellett, táncművészként, íróként is tevékenykedik. Elmondása szerint, ő minden előadásával a lelkéből szeretne egy darabot átadni a közönségének. A premier utáni köszöntőn úgy fogalmazott, nagyon büszke az egész stábra, és köszöni, hogy mind lelki, mind fizikai oldalról ilyen érzékenyen, és kellő komolysággal nyúltak a témához. „Büszke vagyok rátok!”

Premierünk estéjét Stephen Hawking munkássága mellett, magánéletét, életútját is bemutató, különleges képtárral nyitottuk meg. „Többek között személyes idézeteket is olvashatnak a paravánokon, illetve a kezükbe kapott ajándékon is, melyekből reméljük, hogy a rosszabb napokon is töltekezni tudnak.” - tette hozzá az Igazgatóhelyettes-kreatív menedzser.

„Jó itt lenni ezen a mai estén, amikor valami új született. Óriási várakozás, feszültség, drukk volt bennünk, főleg a próbafolyamatot nehezítő járványhelyzet miatt, de egy fantasztikus előadást sikerült létrehozni! Nagyon köszönöm mindenkinek a munkát, hiszen ez ilyen összetartó csapatmunka nélkül nem tudott volna létrejönni!” - emelte poharát a színpadi köszöntőn Színházunk igazgatója, Oberfrank Pál. A mindenség elmélete rendezője, Kálloy Molnár Péter szintén köszönetet mondott a közreműködőknek, hiszen - ahogy fogalmazott - annyi balszerencse közt, ennyire koncentráltan, összefogva és ilyen rövid időn belül színpadra állították a produkciót. „Ez az egész a Színház csodája!”

Előadás után Tóth Károly és Stephen Hawking-ot megformáló, Pásztor Márk a színpadon még „táncot” is jártak kerekesszékükkel!

Megannyi hálával és örömmel telt meg szívünk, hiszen nem csak egy számunkra fontos előadást vihettünk ősbemutatóként színpadra, de premierünk teltházzal és vastapssal zárult! Köszönjük, hogy velünk tartottak az este során!

A Veszprémi Petőfi Színház minden helyzetben közösségben a közönséggel!