A magyar virtus járta át a Veszprémi Petőfi Színházat! Bemutattuk a népszerű Lili bárónő című operettet!
2021. december 20.
Lélekerősítő évadunk harmadik nagyszínpadi bemutatóját, az ismert operett dallamokkal, humorral teli, fergeteges Lili bárónő operettet mutattuk be péntek este! A premiert egy különleges Ruhabemutatóval nyitottuk meg.
A magyar virtus járta át a Veszprémi Petőfi Színházat! Bemutattuk a népszerű Lili bárónő című operettet!
Hálásak vagyunk, hogy a járványhelyzet ellenére, már harmadik nagyszínházi bemutatónkat élhettük meg együtt közönségünkkel!

„Színházunk szívében mindig is kiemelt helyet foglalt el az operett műfaj, hiszen 2022-ben már ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál, mely mellett évadaink során sem hagyható el a Hungarikum műfaja, a magyar virtus, melynek hallatán nincs olyan magyar ember, akiben ne indulna el a pozitív töltés, a jókedv, a ritmus.” - nyitotta meg premierünk estéjét, Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser. „Mostani kiállításunk során olyan ruhákat láthatnak, melyek az operett műfaj csodálatos világába repítik el Önöket és melyek a Veszprémi Petőfi Színház gazdag jelmeztárából kerültek ide az estére, kollégáink segítségével.” A Lili bárónő előadáshoz kapcsolódó és az operett varázslatos hangulatát megidéző Tematikus Ruhabemutató Színházunk előcsarnokában tekinthető meg.

„Borzasztóan hálás vagyok és köszönöm minden közreműködnek a munkát! Bearanyoztátok az estét! Jó kedvvel, humorral, és iszonyatos energiával feledtétek el a nézőkkel a jelenlegi helyzet szomorúságát. Ez az előadás egy igazi ajándék mindenki számára! Külön szeretnék gratulálni a fiatal színészeinknek, akik ilyen remekül hely állnak a szerepükben. Csodálatos este volt!” – mondott köszönetet a Társulat tagjainak, és a produkcióban közreműködőknek Színházunk igazgatója, Oberfrank Pál. Kiemelte, bár kihívásos időszakban vagyunk, a fegyelmezett intézkedéseknek és magatartásnak köszönhetően, a tervezett időpontban tudtuk bemutatni ezt a fantasztikus darabot, mely Társulatunk jó barátja, Forgács Péter Jászai Mari-díjas, Érdemes művész rendezésében került színpadra. „Nagyon jóleső dolog, hogy rendezőként állhatok itt ezen a premieren. Iszonyatosan múlott rajtatok, de kevés próbával, feszített tempóban is össze tudtátok hozni ezt a produkciót, köszönök Nektek mindent! Én nagyon jól éreztem magam veletek, kellemes munka volt!” – tette hozzá a rendező, Forgács Péter a premier utáni színpadi köszöntőn. Színházunk lelki vezetője, Nagy Károly apátkanonok aláhúzta, ilyen kapcsolat a színpad és a nézőtér között ritkán jön létre, és – ahogy ő fejezte ki magát – a színészeink ezzel az előadással 400 embernek adtak gyógyszert, gyógyító erőt és karácsonyi ajándékot!

A Veszprémi Petőfi Színház gyakorlatos- és vezető művészei kiváló játékában látható Lili bárónő című előadás premierje hatalmas sikerrel és vastapssal zárult. Köszönjük, hogy velünk tartottak!

A Veszprémi Petőfi Színház minden helyzetben közösségben a közönséggel!