„…ez nem dráma, poénokat kell gyártani.” - Kőrösi Csabával beszélgettünk A hőstenor előadás kapcsán
2021. október 6.
A Veszprémi Petőfi Színház közkedvelt színművésze Kőrösi Csaba most egy igazi színházigazgató bőrébe bújik A Hőstenor című bohózatban. Az általa megformált karakterről és a vígjátékban kialakult bonyodalmakról mesélt.
„…ez nem dráma, poénokat kell gyártani.” - Kőrösi Csabával beszélgettünk A hőstenor előadás kapcsán
Kérlek, mesélj a karakteredről, a színházigazgató Saundersről!
Ennek az igazgatónak egyszerre több bonyolult helyzettel kell megküzdenie, tehát egy elég komplex figura, akit játszanom kell. Ideges, haragszik a titkárára, a lánya útban van állandóan. Ráadásul közeledik az igazgatói pályázat időpontja is. Ekkor érkezik a színházba a világhírű olasz tenorista, Tito Merelli és vendégként Amerika elnökjelöltje. Mivel a jelölt egy hölgy, Saunders igyekszik bevágódni nála. Próbál neki udvarolni, szeretné kicsit ismertetni vele igazgatói pályázatát. Közben az ő általa tervezett kellék meghibásodása miatt Merellit baleset éri. Ebből adódóan keletkezik a bonyodalom és keveredik össze minden.

Van hasonlóság benned és a karakteredben?
A próbafolyamatok alatt igyekszem belebújni az általam megformált szereplők, figurák, alakok bőrébe. Ahogy idősödöm, most már inkább magamból próbálok táplálkozni egy-egy karakter megformálásánál. „Magamat szeretném ábrázolni”, ahogy Valló Péter mondta annak idején.

Mit gondolsz, mitől szerethető az előadás?
Főleg attól, hogy A Hőstenor valóban egy bohózat. Én is úgy gondolom, hogy a pandémiás helyzet után az emberek szórakozásra, vidámságra vágynak. Ebben az előadásban meg fogják találni a reményeiket, számításaikat.

Van benne számodra olyan momentum, ami kimondottan kihívást jelent?
A kihívást az jelenti, hogy most már benne vagyok a korban. Bizony ez egy elég munkás szerep: sokat kell rohangálni és persze szívvel-lélekkel, erővel kell megformálni, alakítani. Ez a színházigazgató meg akar felelni mindennek, ez nem csak pszichikai, hanem fizikai munka is.

Az események párhuzamosan történnek, hol a színpad jobb, hol a bal oldalán. Ezeket a színházi helységeket egy ajtó köti össze, de nem csak ez az egy van, hanem sok másik is. Tudni kell, hogy mikor melyiken szaladgáljon ki-be a színész. Ez kicsit az én koromban már fizikailag is megterhelő.

Egy néző számára hogyan ajánlanád az előadást?
Felhőtlen szórakozás! Felejtsék el erre a két és fél órára a problémáikat és azt, hogy színházban ülnek. Egy bohózatot csak jó hangulatban lehet próbálni, nagyon szeretjük csinálni. Csak így lehet, ez nem dráma, poénokat kell gyártani.
Mai műsor
19:00 EMLÉKSZILÁNKOK Kerényi Imre Kult-Magtár (Balatonalmádi)
Műsornaptár
×
Mai műsor
19:00 EMLÉKSZILÁNKOK Kerényi Imre Kult-Magtár (Balatonalmádi)