Különleges Magyar Költészet Napja a Veszprémi Petőfi Színház előtt
2021. április 11.
Idén hatodik alkalommal rendeztük meg egyedi „Fizessen verssel” kezdeményezésünket a Magyar Költészet Napja alkalmából. Az esemény az érvényben lévő szabályoknak, rendelkezéseknek megfelelően zajlott, szabadtéren.
Különleges Magyar Költészet Napja a Veszprémi Petőfi Színház előtt
„Köszönjük szépen, hogy eljöttek ezen a délelőttön, hogy együtt ünnepeljük meg a Magyar Költészet Napját.” - nyitotta meg az eseményt, Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser. „Hat évvel ezelőtt indítottuk el programunkat, melyet a pandémia miatt ismét új formában, de annál lelkesebben valósítunk meg itt, a kultúra temploma előtt. Így a biztonsági intézkedéseket betartva a felhívásunkra jelentkezett szavalók egyesével, egymást váltva, élőben adják elő a számukra kedves verseket.”

A Fizessen verssel a színházjegyért kezdeményezésre az első 20 jelentkezőt hívtuk meg, akik a megjelent Társulati tagoknak hozták el választott verseiket. A hagyományoknak megfelelően, törzs nézőnk Lukács László kezdte a versmondást, aki nem csak előadásainkon, hanem szinte minden rendezvényünkön is velünk tart, és kiállítását is megcsodálhatták már nézőink a Színház előcsarnokában. Örömünkre szolgált, hogy a verselő délelőttön minden korosztály képviseltette magát, és hogy nem csak régi, de új jelentkezőket is köszönthettünk. A gyönyörű szavalásokért emléklappal és süteménnyel ajándékozták meg a résztvevőket a „nézők”, Oberfrank Pál Színházunk igazgatója, illetve művészeink és fiatal tehetségeink, Módri Györgyi, Hirschl Laura és Keller Márton.

Köszönjük a jelentkezőknek a részvételt, a csodálatos verseket, szavalásokat! Örülünk, hogy ebben a nehéz helyzetben is folytathattuk hagyományunkat, és megünnepelhettük - biztonságban - Önökkel együtt a Magyar Költészet Napját!

A Veszprémi Petőfi Színház minden helyzetben közösségben a közönséggel!
Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások
Műsornaptár
×
Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások