Sok-sok szeretet, felemás zoknik örömünnep Dórikával a Veszprémi Petőfi Színházban
2021. március 21.
Március 21-én a tavasz első napján a Down-szindróma világnapját ünnepeljük. A dátum a szindróma leggyakoribb okára, a 21-es kromoszóma triplázódására utal.
Sok-sok szeretet, felemás zoknik örömünnep Dórikával a Veszprémi Petőfi Színházban
Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést, elfogadást és segítsen, hogy a Down-szindrómások méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet.

Figyelemfelkeltés céljából terjedt el az a szokás, miszerint ezen a napon mindenki felemás zoknit visel. A Veszprémi Petőfi Színház Társulatát is beragyogja egy Down-szindrómás angyalka, Dórika, akit ma - szűk körben - felemás zokniban meglepetés-köszöntéssel vártunk e jeles napon. Dórika 2016 óta erősíti Társulatunkat, mint ruhatáros és irodai kisegítő munkatárs. A - minden évben megrendezésre kerülő -„Lélektől lélekig...” Érzékenyítő Fesztivál ihletője, jelenléte sok boldogságot, tanulságot és szeretetet hozott Színházunkba. Dórika teljes értékű társulati tag, kinek munkája épp olyan fontos, mint bármelyik másik munkatársunké – hangsúlyozta Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser.

„Fontos kiemelni, hogy a Down-szindróma nem betegség, hanem másság. Ahogy a „normál” genetikai állománnyal rendelkező embertársaink, ők is sokfélék lehetnek, de ahhoz, hogy boldoguljanak a világban, segítségre van szükségük, amit ők hatalmas szeretettel és kedvességgel hálálnak meg.” - emelik ki Dórika szülei, Gyöngyösy Csaba és Csilla.

Tartsanak velünk ebben a fontos kezdeményezésben, viseljenek velünk együtt felemás zoknit! Tegyünk együtt a Down-szindrómás csoda-emberek megértéséért, elfogadásáért!

Minden helyzetben közösségben a közönséggel!
Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások
Műsornaptár
×
Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások