Egy csók és más semmi operett a Veszprémi Petőfi Színház színpadán
2020. október 7.
Klasszikus operett előadással folytatódik 2020/2021-es színházi évadunk. A Lendvai Zoltán által rendezett az Egy csók és más semmi zenés produkciót – a vírus okozta kihívások miatt egy héttel halasztva - október 10-én 19 órakor mutatjuk be közönségünknek.
Egy csók és más semmi operett a Veszprémi Petőfi Színház színpadán
Bár az előadás főpróbahetét kihívások elé állította a járványhelyzet, az akadályokon átlépve, tovább folytatta a munkát az Egy csók és más semmi társulata. „És a zene szól, a történet tehetségesen járja útját, mert a szerzők a legnagyobbak közül valók.”

„Az Egy csók és más semmi az 1940-es évek elején íródott, mégis süt belőle az emberszeretet, a megértés és valami magától értetődő bölcs derű. Talán ennek is köszönheti máig tartó népszerűségét. Na meg persze Eisemann fantasztikus slágereinek, amit azóta is bármelyikünk el tud dúdolni...” – fogalmazta meg gondolatait a darabbal kapcsolatban a rendező, Lendvai Zoltán, aki azt is elárulta, hogy olyan dalok is felcsendülnek majd a színpadon, melyek még nem hangzottak el hazai színházban. Az előadás üzenetéről úgy vélekedett: „Ha kellő humorral, nyitottsággal állunk a világhoz, ha merünk önmagunk lenni, ha kimondjuk, merjük tenni, amit gondolunk, ha nem adjuk fel a legkarcosabb helyzeteket sem, minden problémánk megoldódhat. Ránk talál a szerelem, új barátokat szerezhetünk, visszatalálhatunk a családunkhoz, megnyerhetjük a legreménytelenebb csatákat.” Hozzátette, kívánja, hogy a nézők szórakozzanak legalább olyan jól, mint ahogy azt ők tették a próbafolyamatok során.

Az egyik főszereplő, dr. Sáfrány ügyvéd bőrébe Kőrösi Csaba bújik, aki azt mondta, az első összpróba után úgy érezte, ígéretes előadásnak néznek elébe, és bár 32 éve van Veszprémben, igyekszik új színeket vinni az előadásba. „Tekintetes nézőközönség! Szeretettel várjuk Önöket a Veszprémi Petőfi Színházba. NE MARADJANAK OTTHON!” – üzente a közönségnek.

Gaál Attila Csaba, aki korábban már a Nyitott ablak című zenés előadásban is megmutatta tehetségét a Veszprémi Petőfi Színház színpadán, úgy fogalmazott: számára megfejthetetlen figura lélektani szempontból, és bár új forma, de az összpróbán már igen jól érezte magát Péter bőrében. „Úgy érzem remekül fog mulatni a közönség. Egy új oldalamat mutathatom meg és a darabban rejtett édes csavar egészen megdöbbentő számomra.” – tette hozzá.

Bajor Lili, 2017 óta erősíti Színházunk Társulatát, és bevallása szerint, szerencsésnek érzi magát, hogy ez idő alatt mindig valami újat és mást csinálhatott. Elmondta, az operett világa nem áll távol tőle, azonban pontosságot, alázatot és hatalmas odafigyelést követel az, hogy a műfaj szabályainak megfelelően működjön minden és mindenki – ebben pedig nagy segítségére volt színésztársa Kőrösi Csaba, aki „ennek a tudásnak abszolút birtokában van.” Bajor Lili Tecát fogja alakítani, akiről így vélekedett: „A szerepem nagyon összetett, sokan első látásra egy butuska cselédlánynak tartják, szerintem azonban jóval több minden van benne. Szívből remélem, hogy meg tudom mutatni ennek a karakternek a színeit.”

További információ a bemutatóról, előadásokról:
https://www.petofiszinhaz.hu/Eloadasok/Havi-musor/EGY-CSOK-ES-MAS-SEMMI