ÉvadNyitó Nap a Veszprémi Petőfi Színházban
2020. szeptember 13.
Hatalmas érdeklődés mellett zajlott le szeptember 12-én Nyílt Napunk, mely során a hagyományos „Hétpróba a bérletekért" vetélkedő mellett évadismertető Petőfi Zenebusz, kvízjátékok, számos izgalmas nyeremény, „Táncdal- és Operettkoktél” zenés, szórakoztató műsor, illetve kedvezményes bérletvásárlás várta nézőinket.
ÉvadNyitó Nap a Veszprémi Petőfi Színházban
A Veszprémi Petőfi Színház előtti dísztéren került megrendezésre a hagyománnyá vált Nyílt Napunk, melyet Oberfrank Pál, színházunk igazgatója nyitott meg, köszöntve az idelátogatókat. Kellerné Egresi Zsuzsanna ötletgazda, a színház igazgatóhelyettese kiemelte, hogy bár Nyílt Napunkat hagyományos jelleggel rendeztük meg, idén mégsem a megszokott keretek között zajlik, ugyanis a rendkívüli helyzet miatt különleges intézkedéseket vezettünk be nézőink és a közreműködő társulati tagok egészségének, biztonságának érdekében. Ennek megfelelően a Petőfi Zenebuszon kizárólag maszkban lehet utazni, illetve a színház épületében is kötelező annak használata és kizárólag hőmérséklet ellenőrzése mellett léphetnek be az épületbe a versenyzők. Emellett több ponton helyeztünk ki kézfertőtlenítőket is – mondta bevezetőjében az Igazgatóhelyettes.

A „Hétpróba a bérletekért” vetélkedőnk nagy érdeklődés mellett zajlott le, így nyolc 12 fős csapat indult útnak, hogy felfedezzék a színházi háttérszakmákat, és betekintést nyerjenek a kulisszatitkokba. A Petőfi, Latinovits, Kossuth Zsuzsa, Déryné, Bujtor, Gárdonyi, Csokonai, illetve Színházban is biztonságban! csapatok tagjai először a Hangtárban „szólaltatták meg vidám dalukat”, majd a színpadot világíthatták meg, hogy utána ott tanulhassák el a színészmesterség csínját-bínját. Ezután a kulisszákba tértek vissza, ahol, mint ügyelők próbálhatták ki magukat, végezetül pedig egy rövid koreográfiát sajátíthattak el a Stúdióban. A vetélkedőt mindenki sikeresen teljesítette, melyet egy közös tánccal ünnepeltek a dísztéren a SzínHázVilág táborosok közreműködésével.

A színház előtt folyamatos ÉvadKvízzel vártuk az érdeklődőket, amely során belépőjegyeket és számos színházi ajándéktárgyat nyerhettek a játékban résztvevők. A Jegyirodában kedvezményes bérletvásárlással vártunk mindenkit; a Petőfi Megállóban pedig Zenebuszunk várta utasait egy kellemes utazásra. Este a Veszprémi Petőfi Színház művészei és fiatal tehetségei vették át a mikrofont, hogy „Táncdal- és Operettkoktél” zenés műsorral szórakoztassák a nézőközönséget.

A kvíz nyeremények mellett Petőfi összes bérletet, az esemény legfiatalabb résztvevőjének Aranyalma és legidősebb résztvevőjének Színházban is biztonságban! bérletet sorsoltunk ki.

Köszönjük, hogy ebben a rendkívüli helyzetben is ennyien velünk tartottak! Találkozzunk a 2020/2021-es évadban is biztonságban a színházban!

Vigyázzanak magukra! Vigyázunk Önökre!

Mai műsor
19:00 A MÁSODIK TERÍTÉK Latinovits-Bujtor Játékszín
Műsornaptár
×
Mai műsor
19:00 A MÁSODIK TERÍTÉK Latinovits-Bujtor Játékszín