Kukamese olvasópróba a Veszprémi Petőfi Színházban
2020. szeptember 11.
Megtartottuk a 2020/2021-es színházi évad első gyermek-bemutatójának olvasópróbáját. A Kukamese című zenés mesejátékot októberben mutatjuk be közönségünknek.

Kukamese olvasópróba a Veszprémi Petőfi Színházban
„A Jó Isten abban segítsen bennünket, hogy álmainkat meg tudjuk valósítani.” – emelte ki Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, a visszatérő járványhelyzetre utalva. Nyugtatólag hozzátette, a filozófiánknak megfelelően minden előadást előkészítettünk, bizakodunk abban, hogy a tervezettek szerint megy le az augusztus 24-én megnyitott új évadunk. Egészséget, jó munkát, kitartást kívánt a darabhoz.

A Kukamese rendezője, Tóth Géza már nem először jár színházunkban, azt mondta: nagyon jó minőségű munkát végzett régebben is a Veszprémi Petőfi Színház dolgozóival, és örömére szolgál, hogy ismét együtt dolgozhat pár régi kollégával. Bevallása szerint, hiába „vékonyka a darab” terjedelemre, de annál több mondanivalója van. „Néztem az épületet, ahogy benőtte a zöld meg a fák. Aztán ránéztem a rózsaablakokra, hogy mennyire beleillik ebbe a zöld környezetbe. A természet mindig jön, és visszafoglalja, ami az övé. Amikor olvastam ezt a darabot az a kérdés merült fel bennem, hogy lehetne, hogy elveszünk, de mégis visszaadunk a környezetnek, egyfajta körforgást kialakítva?” - vélekedett a rendező. Hozzátette, kötelességének érzi olyan elemek beépítését a darabba, amellyel példát mutatnak a gyerekeknek az újrahasznosítással, környezetvédelemmel kapcsolatban. „A színháznak ez a dolga, nekünk ez a dolgunk, hogy a színházi előadásban el tudjunk rejteni olyan cselekvéseket, melyeket később felhasználnak az életükben.”

A Hedry Mária és Radványi Balázs által írt varázslatos kis történetet Tóth Géza állítja színpadra, a zenét a kétszeres Kossuth-díjas Radványi Balázs szerezte.

A darab főszereplői, Fém Feri, Papír Oszkár, Üvegénia, Barnaüveg Balambér, Poli Eszter és Komposzt anyó a Hulladéksziget birodalmában élnek. Hasznosnak lenni, „újrahasznosulni”, ezt várja ki-ki a maga különös vágyaival. Azonban Veszélyes Valér szomszédos birodalmából megszökik Hipollónia és Elemér, hogy bosszút álljanak számûzetésükért. Izgalmas kalandok után végül Zöldhajú, a természet tündére rendet teremt, és mindenki azzá válik, amivé szeretett volna. Mese és tanulság, fontos fogalmak és gyakorlat elsajátítása a mese és színház varázsa révén. Ez a Kukacsoda mesedarab.

Mai műsor
19:00 A MÁSODIK TERÍTÉK Latinovits-Bujtor Játékszín
Műsornaptár
×
Mai műsor
19:00 A MÁSODIK TERÍTÉK Latinovits-Bujtor Játékszín