Egy csók és más semmi „óvatos” olvasópróba a Veszprémi Petőfi Színházban
2020. június 10.
Megtartottuk a következő évad első nagyszínházi előadásának olvasópróbáját szerdán a Veszprémi Petőfi Színházban. Az Egy csók és más semmi című operettet októberben láthatja a közönség.
Egy csók és más semmi  „óvatos” olvasópróba a Veszprémi Petőfi Színházban
Ahhoz, hogy meg tudjuk tartani a péntektől tervezett szabadtéri előadásainkat és újraindulhasson a Színház, óvatosnak kell lennünk - hangsúlyozta az olvasópróba elején Oberfrank Pál igazgató. Ezért kell fokozottan figyelni a távolságtartásra, fertőtlenítésre, de ezt a célt szolgálja a beléptetés előtti lázmérés is.

A tervezettekhez képest egy hónappal később rajtolt el az új produkció előkészülete a veszélyhelyzet miatt, de ez nem befolyásolja a bemutató időpontját. - Kényszerűen „előrejött a nyári szünet”, így most a következő hónapokat kitöltik az elmaradt előadások pótlásai. 21 ezer bérletesünktől kaptunk hitelt. Úgy lesz kerek gazdaságilag az év, ha törlesztjük az előadásainkat a hűséges nézőink felé - húzta alá az igazgató.

Lendvai Zoltán rendező elárulta, az eredeti darabot állítják színpadra, hiszen sikerült megszerezni a régi kottát. Ez azt jelenti, hogy olyan dalok is felcsendülnek majd a színpadon, melyek még nem hangzottak el hazai színházban.

Az Egy csók és más semmi zenés komédiát Halász Imre írta. Zenéjét Békeffi István verseire Eisemann Mihály szerezte.

A darab fő mondanivalója, az hogy az igaz szerelem legyőzhetetlen. Ha nem is egyenes az út, végül néha beteljesül. Küzdelmek, könnyek, végzetes erők kísérik a párokat a végső beteljesedésig. Vannak számítók, haszonlesők, gyávák és balekok, ártatlanok és szeretnivaló bájos segítők, míg ki-ki révbe ér, megtalálja az áhított, lázasan keresett boldogságot, a vágyott csókokat. És a zene szól, a történet tehetségesen járja útját, mert a szerzők a legnagyobbak közül valók.
Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások
Műsornaptár
×
Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások