Erőt adott és segített a Veszprémi Petőfi Színház otthontartó programja
2020. március 25.
A teátrum szerint a koronavírus-járvány idején a legfontosabb, hogy a nézők otthon maradjanak, ebben segítettek a hétvégén.
Erőt adott és segített a Veszprémi Petőfi Színház otthontartó programja
2020. március 21-én és 22-én, szombaton és vasárnap első alkalommal rendezte meg a Veszprémi Petőfi Színház MARADJ OTTHON – MAJD MI MEGYÜNK című otthontartó programját.

A teátrum szerint a koronavírus-járvány idején a legfontosabb, hogy a nézők otthon maradjanak, ebben segítettek a hétvégén. Műsoruk kizárólag az ablakokból, az erkélyekről volt látható. A Cholnoky lakótelepen, a Jutas ABC parkolójában, a Kossuth utcán, a Nővérszállónál, a Jutasi úti és Stromfeld lakótelepnél, valamint az egyetemi városrésznél tartott zenés összeállítást nagy örömmel fogadták a veszprémi polgárok, akik Facebook kommentekben, telefonon, és e-mailekben is megosztották gondolataikat, élményeiket a társulattal és a világgal:

„Hallgattuk a 86 éves anyummal és együtt énekeltünk!”
„Gazdag ez a város, ha ilyen emberek élnek benne.”
„Vidámságot hoztatok az életünkbe! Remélem nem fáztatok meg?”
„Ez a program olyan volt, mint amikor egy 40 fokos melegben elkezd esni egy nyári zápor!”
„Egy kis boldogságot hoztak az életünkbe, ebben a nehéz időszakban”.
„Amint elkezdődött, elfelejtkeztem a hidegről és borúról.”
„A szemközti lépcsőházból átintegetett a kisunokám, aki most nem jöhet át, védve nagyszüleit, illetve saját magát. Szóval így, még torokszorítóbb volt. Köszönöm! Megértettük, amiről az első dal is szólt: maradj otthon!”
„Ilyen más városban nincs, hogy a színháza a legnehezebb időben is helytáll, maszkokat készít és gondoskodik a lelkünk ápolásáról, nem kímélve magukat, ránk, veszprémiekre gondolnak minden helyzetben! Jó így veszpréminek lenni!”

Az eseményekről a Veszprém Tv is forgatott:
https://www.youtube.com/watch?v=L1pOq1_XQd8&feature=youtu.be

A Veszprémi Petőfi Színház – a további kormányzati intézkedések figyelembevételével – tervezetten folytatni szeretné otthontartó programját a következő hétvégén is.

Az előadások utolsó műsorszáma a Maradj otthon! dal volt, amihez elkészült egy klip is, hogy mindenkihez eljusson az üzenet.
Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások
Műsornaptár
×
Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások