Megtaláltuk egymást a színház és én
2020. február 3.
Ha inspirál az adott feladat, képes vagyok felszakítani a színpadot – nyilatkozta Hajdu Tibor, akit a Pillangó című előadásban láthatunk a Veszprémi Petőfi Színházban.
Megtaláltuk egymást a színház és én
1920-ban játszódik a történet az ország keleti részében, a debreceni tanyavilágban. Hatalmas szegénység, nyomasztó légkör, felelősségteljes döntések. Ezek jellemzik a Móricz által megfestett hajdúsági világot. Azt érzem, könnyedebben tudok megszólalni ebben az anyagban, hiszen az ország ezen területéről származom én is, jól ismerem a történetben felbukkanó konfliktusokat és alá-fölérendeltségi viszonyokat. Mellékesen megjegyzem, én Nyírkércs településről származom, ahol szintén hasonló körülmények között telnek a mindennapok.

Ismertél valakit korábbról a jelenlegi alkotógárdából?

Börcsök Enikő az előadás rendezője Zsótér Sándor mellett az osztályfőnököm volt 5 évig a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Enikőn keresztül az előadás díszlettervezője, Tóth József is szerves részét képezte ennek az időszaknak. Nagy Norbert tanársegédként és zenés-mesterség tanárként, Bajor Lili pedig osztálytársként és közeli barátként állt mellettem életem ezen szakaszában. Ennek köszönhető, hogy a próbák folyamán egy-egy fél mondatból, gesztusból, vagy tekintetből tudjuk, mire gondol a másik. Az egyetemen született előadások közül a Mágnás Miska című előadásunk a legfontosabb számomra, amely szintén Enikő és Norbert közös munkájából született. Ebben az előadásban Miskát játszottam, a Marcsám pedig Bajor Lili volt.

Milyen az egyetem utáni lét?

Sokkal több a szabadidőm, kevésbé vagyok stresszes, több időt tudok szentelni a hobbijaimnak, mint például: pizza, kóla, csokoládé. Ehhez az is hozzájárul, hogy szabadúszó vagyok. Szervezés szempontjából nem egyszerű a történet, ellenben csak azt vállalom el, amihez kedvem van. Mivel megtalálnak filmes munkák is, így az egyeztetés a színházak és a gyártó cégek között lényegesen egyszerűbb.

Milyen filmes munkáid vannak?

A 200 első randi című sorozat 2. évadát fejeztük be idén nyáron a Viasat3 csatornán. Ez volt az első komolyabb filmes munkám, ezért mindig is nagyon közel érzem majd magamhoz ezt a melót és a benne dolgozó embereket. Sok ismerőst, kapcsolati tőkét és barátot szereztem a forgatás ideje alatt. Nehéz feladat egy kis csatornán valami nagy dolgot csinálni nulláról, de szerintem nekünk sikerült. Ez köszönhető a forgatásokon lévő nyugodt hangulatnak, a színészek profizmusának, valamint a háttérben dolgozó emberek szakmai tudásának.

Mi lesz a következő filmes projekted?

Annyit elárulhatok, hogy egy jóval nagyobb csatornán fogok dolgozni, de hogy mit, azt még egyelőre nem árulhatom el.

A színészeten kívül van más ami érdekel?

Más területen nem dolgoznék, de egyre jobban csiklandozza az agyamat a rendezés. Ez a próbafolyamat még inkább elkezdett errefelé tolni. Zsótér osztályban végezve nem csoda, hogy az embernek megfordul a fejében színészként, hogy kiüljön a nézőtérre. Alapvetően az egyetemi képzésünkben az osztályfőnökeink nem színjátszást tanítottak, hanem hogy hogyan álljunk hozzá egy-egy dologhoz. Alázattal és szenvedéllyel. Másként nem éri meg. Szeretném, ha minden pillanatban így tudnék hozzáállni a színházhoz.

Premier: 2020. február 7-én:
https://www.petofiszinhaz.hu/Eloadasok/Havi-musor/Pillango
Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások
Műsornaptár
×
Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások