Szerelmi idill Börcsök Enikő rendezésében
2019. december 16.
Első nagyszínházi rendezésére készül Börcsök Enikő, Jászai Mari-díjas magyar színésznő, Érdemes és Kiváló művész, aki Móricz Zsigmond Pillangó című szerelmi idillét viszi színre a Veszprémi Petőfi Színházban.
Szerelmi idill Börcsök Enikő rendezésében
A december 16-i olvasópróba elején Oberfrank Pál színházigazgató köszöntötte a stábot. Mint mondta, nagy öröm számára, hogy a nagysikerű Kurázsi mama főszerepe után most rendezni jött Veszprémbe Börcsök Enikő.

"Sok kis színházban rendeztem már, de azt mondták, nem kell aggódni, a nagyszínpadon is épp úgy kell dolgozni, a többit pedig megoldja a tervező" - jegyezte meg jókedvűen az olvasópróba elején Börcsök Enikő, hozzátéve, 25 éves színészi tapasztalattal érkezett Veszprémbe rendezni.

Móricz Zsigmond műve egy szerelmi idill. "Azt a tüzet szeretném megmutatni a színpadon, amely bejárja az embert a szerelem közben, amikor még nincs meg benne a csalódás pillanata" - adott instrukciót a színészeknek Börcsök Enikő.

A történet az 1920-as években játszódik, valahol Debrecen környékén. Zsuzsika és Jóska, két fiatal, akik nem lehetnek egymáséi, mert szegények. Családjaik nem nézik jó szemmel, hogy gyermekeik nem módos embert választottak. De a szerelem legyőzhetetlen. A Pillangó a Móricz Zsigmond által ábrázolt parasztvilág Rómeó és Júliája – csak éppen halál nélkül – igaz, egy hajszálon múlik minden…

A főbb szerepekben: Bori Réka, Módri Györgyi, Kőrösi Csaba és Hajdu Tibor.

A bemutató tervezett időpontja: 2020. február 7.

További leírás:
https://www.petofiszinhaz.hu/Eloadasok/Aktualis-evad/Pillango
Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások
Műsornaptár
×
Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások