Félmillió forint gyűlt össze az első hívó szóra
2019. szeptember 10.
A Veszprémi Petőfi Színház társulata művészettel, mások adományokkal járultak hozzá a veszprémi Fenyveserdő Otthonban élők boldogságához.

Félmillió forint gyűlt össze az első hívó szóra
Egy őszinte vágyunk jött létre azzal, hogy megvalósíthattuk ezt a jótékonysági eseményt - mondta Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója a veszprémi Fenyveserdő Otthon lakóinak tartott jótékonysági délután alkalmával kedden.

A színház részéről fontos feladat az érzékenyítés, amihez kapcsolódva igyekszünk minél több jótékonysági esemény mellé odaállni - hangoztatta Kellerné Egresi Zsuzsanna, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatóhelyettese. - Ilyen volt többek között a legutóbbi, gyermeknapi ruhagyűjtésünk, aminek felajánlásait a Fenyveserdő Otthon lakóinak jutattunk el. Akkor fogalmazódott meg bennünk, hogy egy újabb találkozás alkalmával elhozzuk számukra a művészetet és a társulat önként jelentkező tagjaival, fiatal tehetségeivel, illetve kiegészülve a székesfehérvári Vörösmarty Színház két tagjával jótékonysági délután tartunk – ismertette az igazgatóhelyettes.

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője azt mondta, büszke a Veszprémi Petőfi Színházra, amely vélemény szerint egy térségi kulturális missziót lát el. Ennek újabb állomása a kedd délutáni jótékonysági esemény is. Az otthonnal kapcsolatban személyes élményét osztotta meg a helyszínen, hiszen unokatestvére ebben az intézményben dolgozik. - Országgyűlési képviselőként azt ígérhetem, amiben tudok, segítek - húzta alá.

Első szóra a kezdeményezés mellé állt számos veszprémi ismert ember, vállalkozó és cégvezető, aminek eredményeként mintegy félmillió forint gyűlt össze a jótékonysági műsor végéig. A folyamat azonban nem ért véget. Esztergályos Cecília Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész egy általa készített festményt ajánlott fel az otthonnak, amit a színház árverezésre bocsát, ennek részleteit később közlik.

A Veszprémi Petőfi Színház ajándékát, a művészetet, a dalokat nagy örömmel fogadták az otthon lakói, akik a műsor végén már az előadókkal együtt, a színpadon táncolták végig a dalokat, ami láthatóan óriási boldogságot okozott számukra.

További képek az eseményről:
https://www.facebook.com/VeszpremiPetofiSzinhaz/posts/2060718120695386
Mai műsor
19:00 Titanic Nagyszínház
Műsornaptár
×
Mai műsor
19:00 Titanic Nagyszínház