Sokszínű program, széles műfaji kínálat, fesztiválok a Veszprémi Petőfi Színház új évadában
2019. augusztus 27.
Tartalmas nyári időszakon vagyunk túl, tettük ezt azért, hogy a Veszprémi Petőfi Színház híre minél több helyre eljusson a határunkon belül és azon túl is - foglalta össze az elmúlt időszakot Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója a társulat évadnyitó ülésén hétfő délután.
Sokszínű program, széles műfaji kínálat, fesztiválok a Veszprémi Petőfi Színház új évadában
Mint mondta, tekintélyes nézőszámot értek el az elmúlt évadban, a folytatásban pedig arra helyezik a hangsúlyt, hogy amit eddig óriási energiákkal elértek, meg is őrizzék. - A rekonstrukció időszaka nagyon nagy összetartást vár a társulattól. Egyelőre úgy néz ki, hogy ebben az évadban még nem kell költöznie a színháznak - mondta.

A fenntartó Veszprém Megyei Jogú Önkormányzat részéről Brányi Mária alpolgármester köszöntötte a társulatot. - Az új évadban új feladatok és megmérettetések várnak a társulatra és meg kell felelni a nézők elvárásainak. Kívánom, hogy az új évad legalább olyan sikeres legyen, mint az előző volt - fogalmazott. A színház tervezett rekonstrukciójval kapcsolatban azt mondta, lassabb ütemben haladnak az előkészületek, mint ahogy azt korábban tervezték, de hozzátette, a nyár folyamán jól haladtak az engedélyezetési tervek készítésével és bízik benne, hogy a közbeszerzés és a tervek kivitelezése már könnyebben haladhat.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő megköszönte a társulatnak, amit Veszprém és térsége kiemelt kulturális környezetéért tesznek. - Mint színházlátogató mondhatom, hogy sok élményt kaptam a családommal közösen az elmúlt évadban. Látom, hogy igazi csapatként működtetik ezt a közösséget - jegyezte meg.

Oberfrank Pál a nyári hónapokra visszatekintve arról beszélt, hogy amint véget ért az évadzáró társulati ülés szinte azonnal pakoltak és mentek szerte az országba. - Jártunk Szarvason, Egerben, Nyíregyházán, de volt előadás Tihanyban, Balatonföldváron, Budapesten, illetve két alkalommal Erdélybe is ellátogattunk.

Sok esemény kapcsolódott Balatonalmádihoz, amit külön ki is emelt az igazgató. - Egy éve távozott el közülünk Kerényi Imre, aki örökségként megbízott minket az általa megálmodott program folytatásával. Ennek értelmében együttműködési megállapodást kötöttünk balatonalmádi önkormányzatával, aminek részeként 12 előadást mutattunk be, illetve 2 alkalommal 8 napos Carpe diem! elnevezésű, a testre, lélekre, szellemre ható ifjúsági tábort állítottunk össze, szerveztünk meg és vezényeltünk le Vörösberényben. Még két esemény része ennek a programnak, az egyik egy szabadtéri tanévnyitó táncház a helyi iskolák számára, illetve egy emléknap Kerényi Imre tiszteletére szeptember 26-án.

Oberfrank Pál kiemelte, elkészült az előző évad szakmai beszámolója, ami feltétel ahhoz, hogy idén is a kiemelt színházi kategóriában maradhassanak és állami támogatásban részesüljenek.

Az évadnyitó társulati ülés részeként bemutatták az új tagokat is, a színház munkáját gazdagítja a jövőben a Veszprém városába visszatérő Varga Szilvia és Cservenák Vilmos, valamint két fiatal, frissen végzett színművész Dér Mária és Hunyadi Máté.

Több jótékonysági kezdeményezés vár a színházra szeptemberben - emelte ki Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes. - Szeptember 6-án a Török Ignác utcai idősek otthona 20. évfordulóját ünnepli. Az ünnepi eseményt szeretnénk emlékezetessé tenni az idősek számára zenés-szórakoztató műsorunkkal. Szeptember 10-én egy korábbi kezdeményezésünk utóéleteként jótékonysági délutánt tartunk a Veszprém Megyei Fenyveserdő Ápoló-Gondozó Otthon udvarán. Elsősorban az otthon lakónak szeretnénk kedveskedni műsorunkkal, de nem titkolt célunk kezdeményezésünkkel felhívni szélesebb körben a figyelmet a segítségnyújtás fontosságára. 14-én rendezzük meg a nagysikerű Hétpróba a bérletekért délutánunkat, aminek részeként a nézők megismerkedhetnek a színház működésével, illetve ezen a napon műsorunkkal gazdagítjuk a Richter Egészségváros programját, illetve társulati szinten veszünk részt a szűrővizsgálatokon a Kossuth utcán – sorolta a színház igazgatóhelyettese. Kellerné Egresi Zsuzsanna tájékoztatta a társulat tagjait a Színész I. minősítés diplomával egyenértékűvé tételére vonatkozó kezdeményezésének állapotáról is.

Az igazgató hangsúlyozta, az évad gőzerővel elindult, hiszen szeptember 21-én jön az első bemutató, ami az Égig érő fű lesz, ennek már zajlanak a próbái. - Október 4-én mutatjuk be a Mária főhadnagyot, de közben már próbáljuk a Tortúrát, a Spenót Pannát, illetve hamarosan indulnak a Nagyvizit munkálatai is – sorolta Oberfrank Pál.

A társulati ülés végén újabb dolgozó vehette át Kellerné Egresi Zsuzsannától a „Hűség óráját”, amellyel a legalább 10 éve a színháznál dolgozó közalkalmazottakat tüntetik ki. Ezúttal Szabó Pál, a műhelyház munkatársa gazdagodott színházi órával.

A színházi évadnyitó ülés végén Nagy Károly apátkanonok osztotta meg gondolatai a társulat tagjaival.


Mai műsor
19:00 Titanic Nagyszínház
Műsornaptár
×
Mai műsor
19:00 Titanic Nagyszínház