Érzékenyítő fesztivál áprilisban
2018. április 12.
Az érzékenyítő előadások után lehetőség nyílik a látottak közös feldolgozására, beszélgetésre, Kardos Klára klinikai szakpszichológussal.
Érzékenyítő fesztivál áprilisban
A Veszprémi Petőfi Színház idén áprilisban, első alkalommal, hagyományteremtő céllal hívja életre ÉRZÉKENYÍTŐ FESZTIVÁLJÁT.

Egy színházi előadás egyben érzékenyítés is, hiszen a művészi alkotó tevékenység átformál, gyógyít, alkotót és befogadót egyaránt. Így válik a színház is az adott társadalom mentálhigiénés felületévé. Olyan előadásokat válogattunk, melyek személyes, családi, társadalmi problémákat vizsgálnak, programjaink egyszerre bírnak közösségfejlesztő és személyiségfejlesztő hatással, miközben – előadások után, szakértők segítségével - közös gondolkozásra, vélemények ütköztetésére bátorítják a nézőket. Hiszünk benne, hogy ez a fesztivál, a nézők ilyen formán történő megszólítása hosszútávon társadalomformáló erővel is bírhat, megszüntethet előítéleteket, megállíthatja a parttalan ítélkezést, elfogadóbbá teszi az embereket egymás sorsa iránt.

Az érzékenyítő előadások után lehetőség nyílik a látottak közös feldolgozására, beszélgetésre, Kardos Klára klinikai szakpszichológussal.

A sorozat négy előadást tartogat. Első alkalommal Lengyel Nagy Anna igaz történetei mutatkoznak be a színpadon április 23-án Egri Márta és Egri Kati előadásában Cseh Judit rendezésében. A történetek szerint két nő szereti ugyanazt a férfit. A férfi meg mindkét nőt. Összerakható-e bűn és bűnhődés, árulás, megbocsájtás a feltétlen szeretettel? Három személyes szenvedély, ami a halállal se ér véget.
További információ, jegyvásárlás: http://www.petofiszinhaz.hu/Eloadasok/Havi-musor/LEVEL-APAMHOZ-A-NOVEREK

A következő alkalommal újabb élettörténeteket mutatunk be A mi Józsink és Erzsike címmel április 25-én Keresztes Tamás és Pelsőczy Réka rendezésében Lázár Kati és Epres Attila előadásában. Mi is kell ahhoz, hogy egy, sokáig állati sorban tartott kisember a saját(!) csillogó Mercedesét vezethesse? Hogy - egy adott pillanatban - ő parancsolhasson a rettegett Vezérnek? Hogy megforduljon a világ? Hogy mi kell hozzá? Kelet-Európa újkori történelmének összes fintora. Privát történelem - szigorúan alulnézeti szempontból.
További információ, jegyvásárlás: http://www.petofiszinhaz.hu/Eloadasok/Havi-musor/A-MI-JOZSINK-ERZSIKE

Április 26-án az Egyasszony című színdarab érkezik a színpadunkra Paczolay Béla rendező által és Tenki Réka szereplésével. „Forszírozott, rohamos szülés során mentálisan sérült csecsemő.” Péterfy-Novák Éva majd minden orvostól ezt a diagnózist kapta, akinek megmutatta egyre súlyosabb állapotba kerülő kislányát, a pár hónapos Zsuzsit. A kislány hét évvel élte túl a diagnózist, édesanyja pedig harminc évvel a történtek után döntött úgy, hogy blogbejegyzésekben megírja együtt töltött éveiket.
További információ, jegyvásárlás: http://www.petofiszinhaz.hu/Eloadasok/Havi-musor/EGYASSZONY1

A Családi játszmák című színművet április 28-án mutatjuk be. Rendező: Göttinger Pál. Sam Holcroft intellektuális komédiája 2015-ben a londoni Nemzeti Színház nagy sikere volt. Alaphelyzete egyszerű: családi ünnepre gyűlik össze a família, hazajön a két fiútestvér a szülőkhöz, s hozzák magukkal saját családjukat.
További információ, jegyvásárlás: http://www.petofiszinhaz.hu/Eloadasok/Havi-musor/CSALADI-JATSZMAK