2015. október 2.

A Fővárosi Nagycirkusz, a Nemzeti Színház, az Opera, a Veszprémi Petőfi Színház és a szombathelyi Weöres Sándor Színház felhívja a hazai előadó-művészeti szervezeteket, hogy csatlakozzanak a 0 % jutalék - Tiszta TAO Társaságok köréhez!

0 % jutalék – a Tiszta TAO Társaságok rendszerét hirdeti meg öt előadó-művészeti szervezet

A magyar színházak és előadó-művészeti szervezetek támogatásának fontos eleme, hogy a hazai vállalkozások a társasági adójuk (TAO) egy részét átengedhetik a regisztrált és ellenőrzött előadó-művészeti szervezeteknek. A hazai gyakorlat egyedülálló Európában: a színházak, előadó-művészeti szervezetek működésének az ún. TAO-rendszer elengedhetetlen eleme. A színházaknak, előadó-művészeti szervezeteknek - és meggyőződésünk szerint a kulturális kormányzatnak is - alapvető érdeke, hogy a TAO-rendszer átláthatóan, kiszámíthatóan és igazságosan működjön. A TAO-rendszer működését a múltban számtalan kritika érte. A rendszer működését a színházi, előadó-művészeti élet szereplői és a kulturális kormányzat folyamatosan próbálta, és próbálja finomítani, pontosítani. A kritikák közül a leglényegesebb az, hogy a vállalkozások által átadott támogatás egy része közvetítő cégekhez kerülhetett, jutalék formájában kifizetve.

A 0 % jutalék körébe belépő előadó-művészeti szervezetek vállalják, hogy nem fizetnek egyetlen forint jutalékot sem a társaságiadó-befizetések után. Így elérik, hogy a vállalati adótámogatások kizárólag a nézőket szolgálják, a művészeti produkciók megvalósításához járuljanak hozzá. Ha minden regisztrált előadó-művészeti szervezet csatlakozna a felhíváshoz, akkor a jutalékok rendszere megszűnne, ezáltal növekedne a kulturális produkciókra fordítható támogatások mértéke! Várjuk a jelentkezéseket! A 0 % jutalék körébe belépők egy zöld jelvényt használnak kiadványaikon, honlapjukon: ezzel jelzik, hogy nem fizetnek jutalékot az adótámogatások után!

Műsornaptár Online jegyvásárlás PetőfIfiAkadémia Autizmusbarát intézmény Színház TV