William Goldman
TORTÚRA
pszichothriller
Rendező: Tasnádi Csaba Jászai-díjas
Bemutató: 2019.10.12.
Műsoridő: 2ó 40p
TORTÚRA
Leírás
STEPHEN KING REGÉNYE ALAPJÁN

Egy eldugott kis hotelben a népszerű regényíró, Paul Sheldon éppen befejezte legújabb könyvét, és fittyet hányva a zord téli időjárásra, boldogan útnak indul. Ám a néptelen coloradói országúton Paul autója szakadékba zuhan, és lassan be is temetné a sűrű hó, ha egy környékbeli nő, Annie Wilkes nem találna rá, aki kihúzza a roncsból a mozgásképtelen írót, és hazaviszi, hogy ápolni tudja.
Úgy tűnik, Paulnak tényleg elképesztő szerencséje van, hiszen élve megúszta a balesetet, és Annie nemcsak szakképzett ápolónő, de saját bevallása szerint az író legnagyobb rajongója is. Amíg nem tud lábra állni, Paul kénytelen Annie házában maradni, hiszen az állandó hóviharok miatt lezárták az utakat, és még a telefonkapcsolat is megszakadt a külvilággal. Paul tehát teljesen Annie-re van utalva, aki persze repes az örömtől, hogy imádott írója pont az ő vendégszeretetét élvezi.
Lehet, hogy megúszta a balesetet, de Paulnak lassan rá kell jönnie, hogy a megpróbáltatásainak koránt sincs vége: egyre több a furcsa jel, a nyomasztó körülmény, és Annie lelkesedése is sokkal mélyebb, démonibb, mint egy egyszerű kamaszlányos rajongás...

Az eredeti Broadway-produkciót a Warner Bros. Theatre Ventures hozta létre, társulásban a Castle Rock Entertainment-tel, Liz Glotzerrel, Mark Kaufmannal, Martin Shaferrel és Raymond Wu-val.
A színdarab ősbemutatóját Jed Bernstein produkciós igazgató hozta létre a Bucks County Playhouse-ban (New Hope, Pennsylvania, USA).

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség
közvetítésével kerül színre www.theatrum-mundi.hu

A színpadi változatot Kovács Krisztina fordítása alapján Tasnádi Csaba és Kovács Krisztina készítette.

Az előadásban a nyugalom megzavarására alkalmas hang- és fényhatások vannak.
További információ: Autizmusbarát intézmény
Műsoron
2023.04.24.   |   hétfő|   19:00
Bérletszünet
Latinovits-Bujtor Játékszín
Jegyárak Online jegyvásárlás
Szereposztás
Paul Sheldon | KELLER JÁNOS
Annie Wilkes | MÓDRI GYÖRGYI

A hangjátékban közreműködnek | DÉR MÁRIA, FŐZŐ DITTA, GAÁL ATTILA CSABA, KELLER JÁNOS, KERESZTES GÁBOR, KLÓZER KITTI, LUKÁCS DÁNIEL, MÁTÉ P. GÁBOR, MÓDRI GYÖRGYI, NYIRKÓ ISTVÁN, SOLTIS ELEONÓRA, SZÜCS ANDRÁS LÁSZLÓ, TASNÁDI CSABA
Közreműködők
Látványtervező | LIBOR KATALIN
Rendezőasszisztens, ügyelő, súgó | MADÁR K. ZOLTÁN
Hangmérnök | NÉMETH FERENC
Orvosszakértő | DR. TÖRÖK ZSUZSA
Rendező | TASNÁDI CSABA Jászai-díjas

Galéria