A Mendelssohn Kamarazenekar hangversenye
Olasz barokk
koncert
Olasz barokk
Leírás
A Mendelssohn Kamarazenekar Kováts Péter Bartók–Pásztory-díjas hegedűművész irányításával 1985-ben jött létre a gazdag zenei múltú történelmi városban, Veszprémben. A zenekar repertoárja a barokk zenétől a klasszikán át a XX. század legjelentősebb művein keresztül a kortárs zenéig terjed. Több mű ősbemutatója, ill. magyarországi bemutatója is fűződik nevükhöz.
A legkiválóbb hazai és külföldi szólisták, karmesterek működtek közre a zenekar koncertjein, közöttük Gidon Kremer, Vadim Repin, Mischa Maisky, Vásáry Tamás, Frankl Péter, Kocsis Zoltán, Perényi Miklós, Rost Andrea, Tokody Ilona, Baráti Kristóf, Glenn Dicterow, Ray Chen, Jandó Jenő, Fülei Balázs, Kelemen Barnabás, Szabadi Vilmos, Bálint János, Csaba Péter, Győriványi Ráth György, Kesselyák Gergely, Madaras Gergely. Közös produkciót mutattak be a Győri Balettel, s számos oratorikus művet adtak elő magyar illetve külföldi koncertkórusokkal.
Több turnén vettek részt Európa szinte minden országában, valamint Észak-, Közép- és Dél-amerikában. A világ nagy koncerttermei közül szerepeltek többek között a milánói Verdi-teremben, a buenos aires-i Teatro Colon-ban, a budapesti Művészetek Palotájában, a Liszt Ferenc Zeneakadémián, a ljubljanai Filharmóniában, a barcelonai L’Auditori-ban s visszatérő vendégei voltak a londoni St. John’s és a St. Martin-in-the-Fields koncertsorozatoknak.
Az együttes nyitottságára jellemző, hogy gyakran lép fel jazz-muzsikusokkal, illetve a könnyűzenei élet kiválóságaival is, így többször koncerteztek már Jacques Loussier és a Play Bach trio, Joe Muranyi, Bobby McFerrin, Roby Lakatos, Mark O’Connor, Snétberger Ferenc, Tátrai Tibor, Romengo Együttes valamint Fred Hersch közreműködésével.
Számos koncertjüket közvetítette a Magyar Rádió, a Magyar Televízió, a France 3, különböző amerikai TV és rádióállomások, s a Szlovén Nemzeti Rádió és Televízió. Első CD-jüket a Hungaroton Classic adta ki, azóta több CD-jük, valamint DVD-jük jelent meg Magyarországon, Angliában, az USA-ban és Szlovéniában.
A Mendelssohn Kamarazenekart művészi munkájának elismeréseképpen 2010-ben Bartók–Pásztory díjjal tüntették ki.

Jegyek kaphatók:
Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár (Balatonalmádi, Városház tér 4.)
www.vorosbereny.pkkk.hu
A vörösberényi Magtárban (Balatonalmádi, Thököly u. 1.)
A Veszprémi Petőfi Színház Jegyirodájában (Veszprém, Óvári Ferenc u. 2.)
Előadás előtt a helyszínen.
Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások
Műsornaptár
×
Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások