Orlando Énekegyüttes
Gótikától a barokkig
koncert
Gótikától a barokkig
Leírás
A koncert műsora egyfajta vázlatos áttekintést nyújt az Orlando Énekegyüttes repertoárjából, a gótikus zenétől a barokkig.
Nyomon követhető a vokális egyházi zene változása, alakulása, a teljesség kifejezésének magától értetődő igényétől, a drámai kifejezés és a szöveg mind fontosabbá váló, hangfestő zenei ábrázolásáig, időben pedig a többszólamúság kialakulásától egészen annak a kornak kezdetéig, amelyben fénykorát élte.

Műsor:
Anonymus: Alle Psallite
Perotinus: Deus Misertus
Palestrina: Lamentationum, Feria V.
Monteverdi: Laetaniae della Beata Vergine
Monteverdi: Magnificat a6


"Az Orlando Énekegyüttest, húsz évvel ezelőtt, nyolc egykori gimnáziumi énekes társával közösen, Vikman Pál alapította, aki ma is az együttes művészeti vezetője.
Repertoárjuk gerincét 14‒16. századi zeneszerzők egyházi vokálpolifonikus művei alkotják. A néhány évvel ezelőtt 16 főre bővült együttes, alkalmanként hangszeres zenészekkel kiegészülve, immár későbbi, elsősorban barokk, de akár kortárs szerzők műveit is gyakran tűzi műsorára. Önálló hangversenyeiken a zeneművek előadásán túl, értő kommentár segít a hallgatónak, eligazítást nyújtva a stílus, a kor és a zene történéseinek folyamatában."
Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások
Műsornaptár
×
Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások