Balázs Fecó koncert
Évszakok
koncert
Évszakok
Leírás
Balázs Fecó a magyar zenei élet népszerű, kiemelkedő és legendás egyénisége. Pályafutása 1967-ben a Neoton együttesben kezdődött, majd játszott a Taurusban. A kultikussá vált Korállal és a Balázs Fecó Band néven alapított formációival koncertezik a mai napig. Olyan örökzöld slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Homok szélben, a Kőfalak leomlanak, a Kölykök a hátsó udvarból, a Ne állj meg soha, a Maradj velem, az Érints meg, a Kergesd el a felhőt a házamról, a Hétfői Hold, az Évszakok, vagy épp a Csönd éve.
Munkásságát számtalan szakmai és állami elismeréssel jutalmazták. Egyebek mellett Liszt-díjas, kétszeres EMeRTon-díjas, Artisjus Életmű-díjas, Fonogram-díjas előadó, akit hatszor választottak az év billentyűsének az országban. Példaértékű zenei pályafutásáért megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét és tisztikeresztjét is. Nevéhez fűződik a sitkei kápolna megmentése és harminc éve tartó üzemeltetése a nagyszabású augusztusi koncertekkel.
Az Évszakok című koncertemmel az elmúlt ötven év zenei emlékeit szeretném megidézni a közönségnek a kezdetektől a napjainkig. A számomra fontos és pályafutásomat meghatározó népszerű dalok eljátszása közben beszélek az életemről a nézőknek. Mondhatnánk életút-estnek is, hiszen történetmesélés közben a számok segítségével összegzem mindazt, ami velem történt a pályámon, de lezárni azért nem szeretnék semmit. Inkább remélhetőleg együtt emlékezünk majd a közönséggel vissza azokra az időkre, amikor farmernadrágban, hosszú hajjal indultunk neki az életnek - ez akkor már eleve gyanús volt - s, előfordult, hogy így engem még a saját koncertemre sem engedte be. Aztán biztos, lesz olyan a nézőtéren, akinek eszébe jut egy házasság vagy netán válás, a régi osztálytalálkozók hangulata, a nagy szerelmek időszaka, amikor változtak az évszakok és velük együtt kicsit mi is. A dalok viszont minden generációnak szólhatnak - fiataloknak, időseknek egyaránt - hiszen azok közösek és összekötnek bennünket.

Jegyek kaphatók:
Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár (Balatonalmádi, Városház tér 4.)
www.vorosbereny.pkkk.hu
A vörösberényi Magtárban (Balatonalmádi, Thököly u. 1.)
A Veszprémi Petőfi Színház Jegyirodájában (Veszprém, Óvári Ferenc u. 2.)
Előadás előtt a helyszínen.
Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások
Műsornaptár
×
Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások
Színház TV