Zenei beavató bérlet
BONBON MATINÉ
matiné
BONBON MATINÉ
Leírás
A Veszprémi Petőfi Színház a következő évadban is meghirdeti a nézők által megkedvelt BonBon Matiné Bérletet, amelynek házigazdája továbbra is Lukácsházi Győző lesz. A sorozat keretében a Pro Musica Fúvósötös - Péter és a farkas című előadását mutatjuk be. Prokofjev gyerekeknek írt szimfonikus műve a koncertlátogató közönség több generációját indította útjára. Az egyszerű történetet és a nagyszerű muzsikát hallgatva már a legkisebbek is teljes bizonyossággal tudják megkülönböztetni a történet legfontosabb szereplőit. Az előadást Kiskovács Eszter digitálisan készített illusztrációja gazdagítja. A BonBon Matiné következő produkciója Szerda Árpád - Szerencsés János című meséje.
Hogy valaha született-e ez idáig blues zenejáték, abban magunk is bizonytalanok vagyunk. Abban azonban egészen biztosak, hogy innentől kezdve egyre népszerűbb lesz, ugyanis Szerda Árpád, vajdasági zeneszerző olyan csodálatos muzsikát szerzett, amely egészen bizonyosan sokakat meg fog nyerni a blues már-már klasszikusnak számító műfajának. Ebben a szórakoztató előadásban a blues stílusjegyei és hangszerei mellett az improvizáció, ez a kedves mese és az emberi butaság egyaránt bemutatásra kerülnek. A sorozatban harmadik előadásként
szerepel az Air Corde Trió – A szegény legény vándorútja című előadása. A darab egy népmesei hagyományt követő mese, melynek zenei betétjei olyan klasszikus, elsősorban barokk zeneszerzők darabjaiból állnak mint Bach, Händel vagy Vivaldi. A klasszikus zene, a kedves, de mégis fordulatos történet és Győző bácsi magyarázatai egészen újszerű előadást eredményeznek.

Házigazda: Lukácsházi Győző
Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások
Műsornaptár
×
Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások
Színház TV