Boldog ünnep volt Veszprémben a magyar költészet napja
2019. április 11.
Hatalmas érdeklődés kísérte a „Fizesse verssel színházjegyét” kezdeményezésünket színházunk előcsarnokában, színművészeink pedig a Versbuszokon idézték meg legnagyszerűbb költőinket.

Boldog ünnep volt Veszprémben a magyar költészet napja
Ebben az esztendőben már negyedik alkalommal adtunk lehetőséget arra, hogy nézőink kedvenc verseiket elmondhassák és mi egy színházjeggyel viszonoztuk a bátor helytállást, amely mindig nagy izgalmat jelent a magyar költészet napján. Az ötletgazda Kellerné Egresi Zsuzsanna, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatóhelyettese, emlékeztetett, ezen a napon a közönség veszi birtokba a színház előcsarnokát és osztja meg az érdeklődő hallgatósággal saját vagy szeretett költője egyik művét.

Az idei évben rekordot döntöttünk, a versmondók száma meghaladta a 300 főt.

A hagyományoknak megfelelően Lukács László kezdte a versmaratont, de a nap folyamán kicsik és nagyok egyénileg és csoportosan is felálltak a pódiumra, hogy bátran előadják versüket, sőt egy kihívással élő csoport is bemutatkozott.

Ezzel párhuzamosan Versbuszok közlekedtek Veszprémben Polgármester úr kezdeményezésére. Az egyes járatokon a színház színészei mondtak verset az utazóközönség nagy örömére.

További képek: https://www.facebook.com/VeszpremiPetofiSzinhaz/posts/1809493422484525
Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások
Műsornaptár
×
Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások
Színház TV