Szalay Bence először főszerepben Veszprémben
2019. január 11.
Az európai ősbemutatóként játszott Holt költők társasága új szereposztásban kerül színpadra a Veszprémi Petőfi Színházban.
Szalay Bence először főszerepben Veszprémben
Tom Schulman alkotását eddig 47 alkalommal mutattuk be, és Veszprém mellett több vidéki városba, a fővárosi Nemzeti Színházba, de határainkon túlra is elvittük Funtek Frigyes rendezését.

Az egész kapott most egy vérfrissítést, ami jót tett a darabnak - vélekedett Szalay Bence, aki Knox Overstreet szerepét "leadva" Neil Perry bőrében szerepel már január 15-én a Veszprémi Petőfi Színházban. Eddig két alkalommal mutattuk be az előadást vidéken ebben az új szereposztásban, és most visszatér a produkció Veszprémbe.

A szerelmes fiatal, Knox Overstreet figuráját játszottam eddig. A korábbi főszereplő (Kurely László) nem tudta tovább vinni a szerepét, ezért felajánlottam, hogy szívesen átveszem a játékát - emlékezett vissza Szalay Bence, hozzátéve, szereti ezt a darabot és véleménye szerint jót tett neki a vérfrissítés. - Teljesen más szemszögből láthatom most a darabot, izgalmas feladat volt az átállás. Nagyon kell koncentrálnom, hogy ne mondjam az előző játékom szövegét, melyet Lukács Dániel vett át.

Szalay Bence neve a legtöbb embernek a Viszkis című filmből lehet ismerős, hamarosan pedig újra kamerák elé áll. - Februárban zajlik egy sorozatfilm forgatása, amelyben egy főbb mellékszereplőt játszom, illetve a tervek között szerepel egy filmforgatás a nyárra - vázolta a következő időszakot. Természetesen a színházzal sem szakítja meg a kapcsolatot, az egyetemi produkciók mellett játszik a Holt költők társaságában, illetve az Esőember című drámában is színpadra áll színházunkban.

Szalay Bence utolsó éves a Színház és Filmművészeti Egyetemen. - Nem gondoltam, hogy a filmes világ ennyire megérint. Régen úgy terveztem, hogy az egyetem után leszerződöm egy kőszínházba, most azonban úgy látszik, hogy ez a sok forgatás mellett nem fér bele - beszélt terveiről. Úgy fogalmazott, szívesen megy, ha hívják. - Sok tehetséges fiatal színész dolgozik a szakmában a színházak száma azonban véges. Mindenki oda megy fellépni, ahol erre lehetősége van, hiszen csak így tudja végezni a hivatását. Ez olyan, mint egy modern vándorszínészet - jegyezte meg.

További információ az előadásról:
http://www.petofiszinhaz.hu/Eloadasok/Havi-musor/Holt-koltok-tarsasaga


Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások
Műsornaptár
×
Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások
Színház TV