Ismét nyit a Retro szálló
2018. december 3.
Virul a retro, imádja a közönség, és mi, előadók is nagyon élvezzük, örömmel énekeljük a régi dalokat - vélekedett Zalatnay Sarolta, aki a december 9-i Retro szálló című produkciónk vendége lesz.
Ismét nyit a Retro szálló
- A Táncdalfesztivál korszaka egy olyan rendszerváltásnak tekinthető, aminek mindenki örült. Ez zenében, külsőségekben, hangzásban és bátorságban egyaránt megmutatkozott. A zenekarok elkezdtek vagányabban, rockosabban játszani, jött a miniszoknya, az addig megszokottól eltérő frizura, a srácoknál a hosszú haj - emlékezett vissza beszélgetésünkkor az énekesnő.

- Az 1967-es Táncdalfesztiválon előadott Nem várok holnapig című dalhoz szükségünk volt egy ezüst színű csizmára, ilyet azonban nem lehetett kapni akkor. Maradt a hagyományos gumicsizma, amiből csak 42-es volt a munkaboltban a 38-as lábamra. Ezt fújtuk be kályhaezüsttel a tökéletes végeredmény eléréséhez. Volt olyan bulink, amikor ez az ezüst festés bizony lefolyt - osztotta meg velünk a kulisszatitkot, hozzátéve, ezek olyan élmények, amik már soha nem jönnek vissza, örökre megragadnak az emberekben.

A nézők szavazatai nem lájkokkal, vagy sms-ben érkeztek a Táncdalfesztivál idején, hanem postai úton. - A Nem várok holnapig és a Fák, virágok, fény külön-külön hárommillió szavazatot kapott, ennyien vették a fáradtságot, hogy egy borítékot feladva értékeljék az előadást. Ezek a dalok beültek az emberek fejébe. Ezért mondhatjuk most azt, hogy virul a retro, imádja a közönség, és mi, előadók is nagyon élvezzük, örömmel énekeljük a régi dalokat.

Az érzések nem változtak mára. - Több generáció felnőtt velünk ezekkel a dalokkal. Minden alkalommal tömeg fogad, velem együtt énekel a közönség, kortól függetlenül. Borzasztó jó érzés hallani a visszajelzéseket: "akkor született a fiam" , "akkor voltam szerelmes a Balatonon." Nem ciki a retro, a mostani fiatalság is bulizik rá - osztotta meg tapasztalatát Zalatnay Sarolta. Ráadásul még gyógyító hatása is van. - Mindig imádom énekelni ezeket a dalokat. Még ha fáradt is vagyok, vagy fáj valamim, örülök, amikor ezeket előadhatom, azonnal elmúlik minden problémám.

Zalatnay Saroltának összesen mindegy 650 dala van, amit egy hétig tudna folyamatosan énekelni. Ezek közül a legkedveltebbek hangzanak el a Retro szálló december 9-i előadásán, amely az október produkcióhoz képest kibővített zenekarral és hangzással lesz látható.
Mai műsor
19:00 Jövőre veled, ugyanitt (II. rész) Latinovits-Bujtor Játékszín
Műsornaptár
×
Mai műsor
19:00 Jövőre veled, ugyanitt (II. rész) Latinovits-Bujtor Játékszín
Színház TV