Sok pontján érzékenyebb a folytatás
2018. október 9.
Óriási sikerrel mutatta be a Veszprémi Petőfi Színház a Jövőre veled, ugyanitt első részét az elmúlt évben. Most megtekinthető a történet folytatása is, ami épp olyan erős, mint az első.
Sok pontján érzékenyebb a folytatás
Doris és George már nem fiatal, de nem tudnak lemondani az évenkénti egyszeri találkozásról. Titkos szeretők 25 éve. Gyerekük született, sőt, unokájuk is, de nem tudják, nem akarják elengedni egymást. Viszont a válás és az új házasság sem opció. Mi tartja össze ezt a viszonyt? Szex? Szorongás? Függetlenségi vágy? Önmaguk mítosza? Az első rész folytatása a boldogság utáni vágyat az abszurditásig fokozza humorral, kedvesen, legyőzve a rosszat, megragadva a közönséget.

Egy folyatást mindig kételkedve fogadunk, azt hisszük, csak az első rész sikeréről akar lehúzni még egy bőrt a szerző, Bernard Slade. Kellemes csalódást jelentett a Jövőre veled, ugyanitt második része, amely sok pontján érzékenyebb, okosabb, mint az előzmény – vélekedett az előadás rendezője, Hargitai Iván.
– Kíváncsian vártuk, hogy idősebb szereplőkkel, egy más típusú anyagot miként fogadnak a nézők. Tartottunk már egy nyári előbemutatót, ahol óriási sikert aratott, a nézők nyitottak voltak egy kissé bonyolultabb történetre is. Az előadás önállóan is megállja a helyét, de az is igaz, hogy ad némi pluszt, ha valaki látta az első részt. A két előadás összesen ötven évet ölel fel, érdemes mindegyiket megnézni a teljességhez – ajánlotta.

25 éve tart Doris és George kapcsolata, amikor indul a második rész. Továbbra is évente egy alkalommal találkoznak – avatott be az előadásba Váradi Eszter Sára (Doris).
– Színészként érdekes lehetőség megtudni, miként folytatódik ez a kapcsolat, hiszen az első rész végén kicsit nyitva is hagyta ezt a kérdést az író. Nagyon izgalmas munka volt tovább vinni ezeket a karaktereket. Hatalmas szöveg mennyiség társul az előadáshoz, de jó az anyag és kaptunk egy remek rendezőt, ami megkönnyítette a munkát. Egyébként rendkívül szellemes olvasmány, csak a szöveg is sok lehetőséget kínál, a rendezővel együtt pedig megtöltöttük további tartalommal, hogy a nézők mindvégig jól szórakozzanak. Nagyon fordulatos a második rész, azt is megkockáztatom, hogy a szereplők idősödésével szarkasztikusabb lesz a humoruk, ez pedig végül szélsőségesebb helyzeteket eredményez.

Bíztunk abban, hogy a második rész is hasonló sikerrel fut, mint az első. Az a tapasztalatom, hogy mindenből a második egy kicsit gyengébb, nem annyira ütős, itt azonban az írott anyag ugyanolyan izgalmas, mint az első, sőt, valahol azt éreztük, hogy a történet második része kicsit erősebb is – osztotta meg tapasztalatát Keller János (George).
– Összességében kitűnő írás mind a kettő. Az elsőből már lejátszottunk több mint negyven előadást, egy év sem telt el a bemutató óta, bízunk benne, hogy ennek is nagy sikere lesz. Fontos, hogy a második rész értelmezéséhez nem feltétel szükséges az első megismerése. Külön, önálló történetet kap a néző, de az elsővel együtt lesz teljes a kép. Magyarországon egyébként csak mi játsszuk együtt a Jövőre veled, ugyanitt mindkét részét. Színészileg óriási lehetőség közel ötven évet bemutatni a két előadás alatt. Minden színész igyekszik nagy ívet befutni egy adott szerepben, ritkán adatik meg, amikor fél évszázadot kell felölelni. Színészileg, lelkileg, szellemileg és fizikailag is nagyon komoly kihívás.

Előadások: http://www.petofiszinhaz.hu/Eloadasok/Havi-musor/Jovore-veled-ugyanitt-II-resz

Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások
Műsornaptár
×
Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások
Színház TV