Két aranyéremmel tért haza a senior atlétikai világbajnokságról munkatársunk
2018. szeptember 13.
Kiemelkedő és példaértékű a 71 éves Gosztolai Mária kitartása, aki ha épp nem a jegyeket ellenőrzi a Veszprémi Petőfi Színház nézőterén, akkor az atlétikai pályán mutat példát a fiatalabbaknak.
Két aranyéremmel tért haza a senior atlétikai világbajnokságról munkatársunk
Fiatal koromban versenyeztem, azonban egy súlyos gerinc- és térdsérülés miatt be kellett fejeznem. 33 év kihagyás után, 2005-ben álltam neki ismét aktívan az edzéseknek - mesélte a sportal kapcsolatos viszonyát.

Jól sikerült a visszatérés, a következő évben már el is indult a Linz-i világbajnokságon, ahol 11. lett. Az első senior olimpiájára sem kellett sokat várni, 2009-ben korcsoportjában diszkoszvetésben a második helyet szerezte meg. Négy évvel később a következő olimpián újabb éremmel gyarapította a dicsőség falát, Torinóban ismét második lett diszkoszvetésben, kalapácsvetésben pedig a harmadik helyen végzett. - A tavalyi olimpián diszkoszvetésben, kalapácsvetésben és súlylökésben egyaránt ezüst érmes lettem - sorolta büszkén.

A kitartó és rendszeres heti öt edzésnek köszönhetően a legutóbbi Szabadtéri Veterán Világbajnokságon szeptember elején, Malagában a 70 év feletti nők kategóriájában súlylökésben és diszkoszvetésben is elhozta az aranyérmet. A 48 fős magyar küldöttség nagy részt ennek a kiemelkedő teljesítménynek köszönhetően 64 ország közül a 20. helyen végzett összesítésben az éremtáblázaton.

Gosztolai Mária épp ma ünnepli 71. születésnapját, ebből az alkalomból azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a 2021-es senior olimpiáról már aranyéremmel tér haza. - A sportnak és a színháznak élek - jegyezte meg szerényen mosolyogva.

Az elért sikerekhez teljes szívből gratulál a Veszprémi Petőfi Színház társulata.
Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások
Műsornaptár
×
Mai műsor
A mai napon nincs előadás. Előadások
Színház TV