A rettenetet beszéli el rendíthetetlen életörömmel
2018. június 11.
Mindig van kiút az élet megpróbáltatásaiból. Tragikus és egyben felemelő példázat az Egyasszony, melynek különlegessége, hogy bár a rettenetet beszéli el, mégis rendíthetetlen életöröm sugárzik belőle. Ezúttal a nagyszínházban mutatjuk be Péterfy-Novák Éva szívszorító történetét Tenki Réka előadásában június 15-én, pénteken 19 órakor.
A rettenetet beszéli el rendíthetetlen életörömmel
Az áprilisi Érzékenyítő fesztiválunk alkalmával láthatta legutóbb a veszprémi közönség az Orlai Produkció vendégelőadását. A nagy érdeklődés miatt akkor sokan lemaradtak, most azonban a nagyszínházban, előszínpadon hozzuk el a megható és elgondolkodtató történetet.

A korábbi bemutató alkalmával Tenki Réka elárulta, a három hónapos próbafolyamat alatt számos alkalommal kapott sírógörcsöt, majd idővel megtanult a valódi üzenetre koncentrálni, miszerint mindig van kiút. Néha álljunk meg egy kicsit és értékeljük át az életünket, vegyük számba, kik állnak mellettünk, és merjünk segítséget kérni, ha kell.

„Forszírozott, rohamos szülés során somatomentálisan és mentálisan súlyosan sérült csecsemő.” Péterfy-Novák Éva majd minden orvostól ezt a diagnózist kapta, akinek megmutatta egyre súlyosabb állapotba kerülő kislányát, a pár hónapos Zsuzsit. A kislány hét évvel élte túl a diagnózist, édesanyja pedig harminc évvel a történtek után döntött úgy, hogy blogbejegyzésekben megírja együtt töltött éveiket. A megrázó őszinteségű blogból könyv született, a könyvből pedig ez a színházi előadás. Az Egyasszony igaz történet az élet fájdalmas titkairól, amelyekről nem szokás beszélni. Tragikus és egyben felemelő példázat, melynek különlegessége, hogy bár a rettenetet beszéli el, mégis rendíthetetlen életöröm sugárzik belőle.

Egyasszony 2018. június 15-én, pénteken 19 órakor a Veszprémi Petőfi Színházban.
További információ: http://www.petofiszinhaz.hu/Eloadasok/Havi-musor/EGYASSZONY1

Mai műsor
10:00 Egerek Nagyszínház
15:00 Egerek Nagyszínház
Műsornaptár
×
Mai műsor
10:00 Egerek Nagyszínház
15:00 Egerek Nagyszínház
Színház TV